0

Galerii: lilled naistepäevaks

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu tarbijate ühistus on kombeks, et naistepäeval viib ühistu juht Raimond Lunev kõigile ühistu naistele lilli. “126 naist,” teadis Lunev hoobilt vastata, kui palju naisi ühistus kokku töötab.

Kella poole üheteistkümne paiku oli ühistu meespere jõudnud läbi käia juba pea pooled kauplused, lillejärjega oli jõutud Taeblasse. Müüjad Merike, Anu ja Helbe kinnitasid, et tõepoolest käib Lunev igal naistepäeval neile lilli toomas. Müüjad, kel oli täna vaba päev, saavad oma lilled kätte homme.

Haapsalus on suurim naiskollektiiv ametis Sulevi tehases. Nurme Production OÜ juhatuse liige Lauri Väli ütles, et nagu ikka naistepäeval, said ennde tublid töötajad täna hommikul lilleõie ja šokolaadi. Sulevi naiste lilled toodi Haapsalu lähistelt Asukülast Kuuse talust. “Tuleb ikka Läänemaa ettevõtet toetada,” selgitas Väli, miks Sulev just kohalikku lillekasvatajat eelistab.

Kuuse talu peremees Uku Kuusk oli koos poja Robiga oma lilletelgi üles löönud endise teenindusmaja esise parkla serva. Ilm on niru ning eks see mõjuta ka läbimüüki, nentis Uku Kuusk.

Naistepäevalilledega alustas Kuuse talu juba mais, mil esitati lillesibulate tellimisega. Sibulad jõudisd Eestiusse augusti lõpus ning torgati mulda septembris. Ajatamist alustati juba jaanuari algul ning praegu on Kuuse tulbid müügil ka Tallinnas ning ka mitmes Läänemaa lillepoes.

Fotod: Urmas Lauri

Naistepäev 003 Taebla pood

Naistepäev 007 Taebla pood

Naistepäev 011 Taebla pood

Naistepäev 013 Taebla pood

Naistepäev 030 Taebla pood

Naistepäev 032 Taebla pood

Naistepäev 035 Uku Kuusk

Naistepäev 037

Naistepäev 048

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz