Läänlased kandideerivad tele- ja filmiauhindadele

Kelli Seiton

kelliseiton@gmail.com

Rezissoor_Janno_Jurgens

Režissöör Janno Jürgens võtteplatsil. Foto: erakogu

Esmakordselt välja antavatele auhindadele kandideerivad režissöör Janno Jürgens, operaator Kristjan-Jaak Nuudi ja filmikunstnik Matis Mäesalu.

Nuudi kandideerib parima teleoperaatori tiitlile ERRi „Klassikatähtede” sarja eest. Jürgens on nominent parima lühifilmi kategoorias filmiga „Räägitakse, et tomatid armastavad rokkmuusikat”. Filmikunstniku kategoorias kandideerib Matis Mäesalu filmiga "Päevad, mis ajasid segadusse". Lisaks neile on mitmes kategoorias esindatud ka Haapsalus filmitud teleseriaal „Pilvede all” (Kanal2). Sari on nomineeritud parimaks telesarjaks ning selle näitleja Elisabet Reinsalu püüab parima naisnäitleja tiitlit televaldkonnas.

Eesti filmi- ja teleauhindadele (EFTA) laekus 244 kandidaati, millest 163 olid televaldkonnas, 81 kandidaati tuli filmimaailmast. Möödunud aasta parimatele antakse kokku 24 auhinda 12.märtsil pidulikul galal.

Esitatud töid hindasid nii teles kui ka filmis 21-liikmelised erialaspetsialistidest koosnevad žüriid.

Vaata kõiki nominente siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments