Fotonäituse „Loetud hetked“ külastajad saavad valida ka oma lemmiku

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

loetud hetked_lemmik

Fotonäitus „Loetud hetked“. LINA VALDRE

Haapsalu raamatukogu lugemissaali fuajees on eelmisest nädalast üleval lugemisele pühendatud fotonäitus „Loetud hetked“, mille külastajatel on võimalik valida välja ka oma lemmikfoto, teatas Lääne maakonna keskraamatukogu lugejakoolituse peaspetsialist Liina Valdre.

Lemmikfoto valimine on lihtne. Seal, kus näitus algab, on seina peal leht ümmarguste punaste kleebistega. Iga külastaja võib  lehelt kleebise võtta ja panna selle oma lemmikfoto juurde. Foto, mille juures on märtsi lõpuks kõige rohkem punaseid kleebiseid, saab endale Haapsalu lugejate lemmiku uhke tiitli.

Fotonäitus „Loetud hetked“ kasvas välja Eesti trüki- ja paberimuuseumi raamatutoa Fahrenheit451 ja veebipõhise eraraamatukogu Bookworld samanimelisest fotokonkursist. Konkursi korraldajad kustusid inimesi püüdma raamatute ja lugemisega seotud hetki. Näitusel on esitletud fotod lugevatest inimestest mistahes olukordades, kus iganes paikades, võimalikes ja võimatutes hetkedes, aga mitte ainult – ruumi on ka avaramale tõlgendusele lugemisest.

Konkursile laekunud fotosid hindas raamatusõpradest ja fotograafiahuvilistest koosnev žürii fotograaf Rene Türgi juhtimisel. Haapsalu raamatukogus on näitus üleval 21. veebruarist kuni märtsi lõpuni. Siit liigub ta edasi teistesse Eesti raamatukogudesse.

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments