Taavi Lehemaa oli Tartu maratonil kiireim läänlane

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Laupäeval-pühapäeval toimunud 44. Tartu maratonil startis üle 3000 osavõtja. Võistlus toimus Tehvandil lühendatud distantsil. Sõideti 6 km pikusel kunstlumega rajal 34 km. Kokku oli 6 starti, sellest viimane start oli eliitklassi ehk FIS cupi oma.

Pühapäeval toimunud Wordloppeti sarja kuuluval osavõistlusel oli lõpetajaid 550. Võitis prantslane Bastien Buttin ajaga 1:29.28.

Aja alla kahe tunni sai 309 võistlejat, seejuures 3 paremat läänlast. Nendeks olid Taavi Lehemaa (39. ajaga 1:40.21), Norman Pirk (62. ajaga 1:45.02) ja Mardo Moumets (211. ajaga 1:54.35). Parim läänlanna oli Jaanika Paalmäe, kes oli naiste arvestuses 9. saades ajaks 1:55.19. Eestlannadest oli ta 3., kaotades ainult Wordloppeti sarjas kolmandaks tõusnud Tatjana Mannimale ja Triin Ojastele. Mõlemad kuuluvad Eesti A-koondisse murdmaasuusatamises.

Kuna osavõtjate soov on, et korraldataks Tartu maraton igal aastal. siis korraldajate arvates tuleb lumevaestel talvedel sama programmiga jätkata, ainult ringi veidi pikendada, võimalusel kuni 10 kilomeetrini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Osaleja
7 aastat tagasi

Miks LE avaldav vale infot nt voitja oige nimi on Bastien Buttin, laanlastest 211. koht Mardo Moumets, alla kahe tunni sai tulemuse 4 suusatajat Laanemaalt.

Anonüümne
7 aastat tagasi

Taavi oli 29.Vaatasin protokolli.