Raamatukogus näidatakse kolmapäeviti filme rannarootslastest

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Rannarootslaste film

Haapsalu raamatukogus näidatakse kahel järjestikusel kolmapäeval filme eestirootslastest, filmiõhtud algavad kl 18.

Täna, 15. veebruaril on kavas soomerootslaste Aapo Roseliuse ja Sebastian Gyllingi dokumentaalfilm "Kadunud maastikud — eestirootslaste lugu" (Det försvunna Landskapet — historien om estlandssvenskarna).

2011. aastal valminud ajalooline dokumentaalfilm jälgib eestirootslaste saatust nelja teema kaudu: päritolu, väljakujunemine, põgenemine ja tagasitulek. Umbes tunni aja pikkuse filmi puhul on kasutatud palju arhiivikaadreid ja vanu fotosid, samuti intervjuusid ajaloolaste, ekspertide ja eestirootslastega.

Esimest korda jõudis film Soome televisiooni 2011. aasta oktoobris, kuid eelesilinastus oli 2011. aasta septembris Haapsalus Rannarootsi muuseumis.

Järgmisel kolmapäeval, 22. veebruaril näidatakse filmiprogrammi Rootsi kuningate eri aegadel toimunud külaskäikudest Eestisse ja 1930. aastatel vändatud Per Söderbäcki filmi Pakri saartest („Rågöarna“).

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments