Kaitseväe juhataja allkirjastas Koreas ühiste kavatsuste lepingu liikursuurtükkide hankeks

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

K-9thunder

K9 Kõu. Foto vikipeedia

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras allkirjastas täna Soulis Korea vabariigi kaitsehangete administratsiooni juhi Lee Young-Geoliga ühiste kavatsuste lepingu, mis loob eeldused 155-mm liikursuurtükkide K9 Kõu hankeläbirääkimiste alustamiseks.

"Kaitseväe jaoks on eelkõige oluline, et soetatav relvasüsteem täiendaks meie olemasolevat relvastust ning tugevdaks kaudtulevõimekust," ütles kindralleitnant Terras, kelle sõnul on oluline mõista, et tänane leping üks osa pikemast protsessist, mis loob eeldused liikursuurtükkide soetamiseks. "Tegemist on ühe viimaste aastate olulisima kaitsehankega ja me kaalume väga põhjalikult kõiki tingimusi," lisas Terras.

Soetatavad liikursuurtükid peavad välja vahetama 1. jalaväebrigaadi suurtükiväepataljoni seni kasutuses olnud 155-mm järelveetavad suurtükid. Eesti kavatseb hankida Lõuna-Korealt vähemalt 12 liikursuurtükki K9 Kõu, mille tulemusel paraneb suurtükiväe tule avamiskiirus ja manöövervõime. Liikursuurtüki K9 Kõu meeskonna välja õpetamine võtab vähe aega, kuna relvasüsteem on lihtne, mis teeb ta sobilikuks ajateenijatele ja reservväelastele, kelle väljaõppetsükkel on piiratud.

Homme kohtub kaitseväe juhataja oma Lõuna-Korea ametivenna staabiülemate komitee ülema kindral Lee Soon-Jiniga, et arutada kaitsekoostööd ning küberkaitset puudutavaid küsimusi. Kaitseväe juhatajat saadab kolmepäevasel visiidil Eesti Kaitsetööstuse Liidu delegatsioon. Visiidi raames kohtutakse ka relvasüsteemide tootja Hanwha Techwin juhtkonnaga ning tutvutakse tootmisüksustega Changwonis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Oo+õudust
7 aastat tagasi

Mehed kasvage ometi lapseeast välja ja lõpetage need sõjamängud! Nn liitlased on huvitatud ainult oma kodust ja kasutavad väikest Eestit katsepoligonina! Aga eks iga sõda on loonud hulganisti uusrikkaid!!

Imelik
7 aastat tagasi
Reply to  Oo+õudust

“poligon” ? Tunned igatsust?

Mari
7 aastat tagasi

Paistab,et riigil söjatehnika jaoks
raha jätkub.Miks aga keegi ei räägi
praeguste 300euroste pensionäride
pensioni suurendamisest?Selleks
raha ei ole? Kas see on meie riigi
austus oma vanema pölvkonna vastu?

kk
7 aastat tagasi
Reply to  Mari

Kui sõjatehnika ostmata jätta, siis kehtiksid siin varsti Venemaa pensionid, mis on aga veelgi väiksemad.

otsi lolli
7 aastat tagasi
Reply to  kk

mille eest kain maha löödi, vana anektoodi rääkimise eest, see vankaga hirmutamise plaat võib sama teha, suurem osa rahvast siin alates 40-dast koos vankadega elanud, ega ei hirmuta kuidagi, kui siis ainult neid, kel kõrvatagused veel piimased

kk
7 aastat tagasi
Reply to  otsi lolli

Paraku ei tule vene seekord mingi “rahvaste sõpruse” loosungiga. Kui Eesti koos liitlastega vastu hakkab, ja ilmselt hakkab, siis tehakse meie maad ja linnad maatasa. Sellele järgnevad repressioonid ning totaalne venestamine. Eestlane saab elama omal maal nagu madalam rass. Oleks see vaid hirmutamine, oleks kõik hästi.

süürias
7 aastat tagasi
Reply to  kk

me näeme, mida suudavad vankad, lauspommitamine ja rusuväljad linnade asemel ja see kõik sama lihtne nagu arvutimängus.aga tsetseenia näitas kuidas asjad võivad kulgeda, küll leitakse jälle tubli isamaalane etteotsa

Jaale
7 aastat tagasi

Siis kui mõõgad valmis,teeme ära!

ja
7 aastat tagasi

millal puumõõkade ostuks läheb sm.

Imelik
7 aastat tagasi
Reply to  ja

Maailma üheks parimaks liikursuurtükiks loetava võrdlemine puumõõgaga
….??? … on hirm või niisama väljendad oma “lihtsameelsust”?