Kadri Simson hakkab lahendama peremehetu viadukti küsimust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Suur Trumm (29)
Haapsalu viadukt. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ja aselinnapea Peeter Vikman käisid eelmisel nädalal majandus- ja taristuministri Kadri Simsoni jutul, et leida lahendus omanikuta nn suure trummi saagale.

„Me rääkisime tegelikult kolmel Haapsalule olulisel teemal, mis puudutavad kõik riigi teid,” selgitas Vikman, kelle sõnul paistab praegu, et kõige realistlikum on leida lahendus just Lihula maantee viadukti probleemidele.

Lihula maantee viadukt kerkis päevakorrale pärast seda, kui tellitud ekspertiisist selgus, et ehitis vajaks kohest põhjalikumat ekspertiisi ja remonti. Haapsalu linnavalitsuses pole aga ühtegi dokumenti, mis kinnitaks, et viadukti omanik on linn. Selguse saamiseks esitati päring MKMile. Lisadokumente ei leitud ka MKMis ja ministeerium leidis, et viadukt on tee osa, Lihula maantee on kohalik tee, järelikult on nn suur trumm linna oma. Linnavalitsus sai juhise alustada vara peremehetuks kuulutamise menetlust ja objekt endale küsida.

Linn jäi seisukohale, et sild on pigem raudteetaristu osa, sest raudtee on ainus põhjus, miks viadukt kunagi üldse ehitati ja see asub raudteekoridori ehk reformimata riigi kohal.

Majandus- ja taristuministri Kadri Simsoni sõnul on kohalike mure mõistetav. „Kõige tõsisem on Lihula maantee viadukt, mis on halvas seisukorras ja puudub kindlus, milline on praegu silla tegelik kandevõime,” märkis minister.
„Ma arvan isiklikult, et nii suurte objektide puhul peavad omavalitsus ja riik kindlasti tegema koostööd, sest linnale on viadukti uuendamine siiski raske koorem. Seetõttu palusin ka linnajuhtidel saata ministeeriumisse täpsemad materjalid, et leida probleemile lahendus,” selgitas Simson Lääne Elule.

Simson ütles Vikmanile, et Lihula maantee viadukti näol on tegemist täiesti unikaalse juhtumiga, mille taolist pole Eestis tema teada ette tulnud – riigi maantee kohal olev suur viadukt, mis ei kuulu mitte kellelegi.

„Kuidas menetlus käima hakkab ja kui kaua aega võtab, seda ei tea praegu muidugi keegi öelda, aga vähemalt on teema nüüd ministeeriumis laual. Lootust on!” ütles Vikman.

Tema sõnul hakkab linnavalitsus majandusministeeriumile kirju koostama sel nädalal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
peasi
7 aastat tagasi

et ikka keegi võtab vaevaks teemaga tegeleda enne kui mõni veos läbi kukub või mis iganes muu ebameeldivus juhtuks.

oh+õudust
7 aastat tagasi

tellija ja maksja on ju teada

kumb
7 aastat tagasi

Eelmisel aastal oli linna kodulehel juba paar aastat kehtetu ühisveevärgiga liitumise kord. Tubli poiss see Parbus.

Suklesele
7 aastat tagasi

Parbus pole enam partei funktsionär ehk hakkab ta oma ametis linnavalitsuses nüüd ka tööle. Kolm aastat tagasi 8. jaanuaril lubas Parbus LE-s, et uus linna kodulehekülg hakkab pakkuma palju tänapäevaseid lahendusi. Kus need lahendused on? Paistab, et Parbusele tekitavad numbrid raskusi. Lugedes Jaani t 2 kohviku eelläbirääkimistega pakkumist, mis üles pandud sama sisuga kahel korral 21.12.2016 ja 23.12.2016, kus kirjas pakkumise alghind 700 eurot kuus, samas linnahoolduse kodulehel on hanke dokumentides hoopiski 800 eurot. Mida siis uskuda?

No nalja saab
7 aastat tagasi

No vaat sellised on meie valitsejad, kel pole mälu, kel pole elementaarset mõtlemist .

.
7 aastat tagasi

Veel pisut; kas peale simpsoni suklese ja vikmani om meil ka selliseid valitsejaid kes usuvad, et maakera sees on teine, veel suurem, maakera???

Eesti+Vabaks
7 aastat tagasi

riigi maantee kohal olev suur viadukt, mis ei kuulu mitte kellelegi.- Kui ikka asjapulgad ei suutnud ministriprouale isegi seda selgeks teha et mis on mille kohal aga vaatamatta sellele on lootust.. No Tule Taevas Appi ja kutsu see mötetu jöuk ära enda juurde…

maestro
7 aastat tagasi

kadri vahutab jälle