Muhu väina juubeliregatt algab Haapsalust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kaart 2017_final_09122016_3

Muhu väina 60. regatt algab 7. juulil Haapsalust ja lõpeb 15. juulil Riias. Juubeliregatt järgib esimest Muhu väina regatti, kuid vastupidises suunas.

Selleks et järgida esimese Muhu väina regati distantsi vastupidises suunas mõistliku ajagraafikuga, otsustati registreerimise ja mõõtmisprotsessiga algust teha juba reedel, 7. juulil (erinevalt tavapärasest laupäevasest algisajast). Ka esimese etapi start antakse laupäeval, mitte pühapäeval nagu tavaliselt.

Regati sadamad on sel aastal Haapsalu, Kuivastu, Roomassaare, Kihnu, Pärnu ja Riia.

Muhu väina regatt on Eesti vanim purjeregatt ning Eesti meistrivõistlusi avamerepurjetamises korraldatakse selle regati raames veel Folkboot klassile. ORC klassi jahtidel on Eesti meistrite väljaselgitamiseks alates aastast 2014 eraldi regatt. Muhu Väina regatti on korratud alates aastast 1958. Aastal 2014 peetud 57. Muhu Väina regatt oli suurim Eestis seni korraldatud purjetamisregatt – osales 116 jahti Eestist (90), Soomest (4), Lätist (8), Leedust (6) ja Venemaalt (8) 730 purjetajaga pardal.

Kui 1958. aastal olid Riias lõppenud üleliidulised võistlused purjetamises, siis kiiljahtidel võistelnud purjetajad otsustasid tulla tagasi Tallinna mööda merd. Pärast vastavaid vormistusi saadi ka selleks luba. Aga, et purjetamine oleks sisukam, otsustati tagasisõit teha võidupurjetamisena.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments