0

Haapsalu linna algkool võitis saalijalgpalliturniiri

Avatar

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

jalka

Läänemaa koolispordi liidu 4.–6. klasside jalgpallilahingu võitis Haapsalu linna algkool. Foto: Erkki Lass

Läänemaa koolispordi liidu 4.–6. klasside saalijalgpalli meistrivõistlused võitis Haapsalu linna algkool.

Tänavu oli õppeaasta parimat tulnud selgitama kümme võistkonda üheksast koolist. Turniirist võttis osa koole igast Läänemaa nurgast ja osalejate hulgas oli mitu väikest põhikooli, näiteks Martna.

Üheksakümne lapsega peetud jalgpalliturniir näitas taas, et selles vanuses on sport ja pallimänguvõistlused lastele väga tähtsad ja seetõttu ka osavõturohked. Kui turniiri hinnata noorte spordilaste kire, rõõmu ja lusti järgi, võib võistlusele panna kõige kõrgema hinde.

Kümme võistkonda paigutati eelmise aasta tulemuse põhjal kahte alagruppi. Koha poolfinaali lunastas kool, kes mängis alagrupimängudel nii hästi, et oli kahe parema hulgas.
Alagrupis peetud mängud olid huvitavad.

Esimesest alagrupis võitis kõik neli vastast Haapsalu põhikool. Neil oli raskusi vaid Lihula gümnaasiumi alistamisega, kelle vastu jäädi alguses isegi kaotusseisu. Lõpuminuteil suudeti siiski lüüa võiduks vajalikud väravad. Teine edasipääseja oli kodus mänginud Lihula, kes võitis kolm kohtumist.

Teise alagrupi parim oli Haapsalu linna algkool. Neil ei olnud alagrupifaasis ühtegi nõrkushetke. Kõik neli vastast alistati kindlalt. Teisena sillutas tee poolfinaali Noarootsi kool, kes kogus kolm võitu.

Poolfinaalides oli Haapsalu linna algkool 5:2 parem Lihula gümnaasiumist ja Haapsalu põhikool 1:0 Noarootsi koolist. Finaalis läksid kahe Haapsalu kooli, kuid ühe ja sama treeningurühma poisid väljakule võidumõtetega. Põneva kullamängu suutis lõpuks 2:1 võita Haapsalu linna algkool.

Sel õppeaastal on Läänemaa KSL sarjas peetud juba viis jalgpallivõistlust. Ees ootab veel kolm turniiri. Seni peetud viiel võistlusel on medalirõõmu maitsnud koguni seitsme kooli spordilapsed Läänemaalt.

Haapsalu linna algkooli võidukas koosseisus mängisid Oliver Metsar-Villakov, Märt Õiglas, Risto Trik, Sten Veski, Sander Soome, Jan-Erik Niit, Hans Põlluste ja Trevor Uustalu. Võistkonda juhendas Aavo Tomingas. Läänemaa KSLi jalgpalliturniir peeti Lihula gümnaasiumi spordihoones.

Jaanus Getreu

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz