Valitsus kinnitab homme uue Lääne-Nigula valla

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Mihhail Korb Haapsalus 119 Riigihalduse minister Mihhail Korb (paremalt teine) kinkis Lääne-Nigula vallale uue sildi 3. jaanuaril. Foto: Urmas Lauri

Homsel vabariigi valitsuse istungil kehtestatakse  Kullamaa, Lääne-Nigula, Martna, Noarootsi ja Nõva valla ühinemisega tekkiv uus haldusüksus nimega Lääne-Nigula vald.

Vallavolikogu ja -valitsus asub Taeblas. Senistes vallakeskustes moodustatakse valla piirkondlikud teeninduskeskused või osavallavalitsused. Ühinevate haldusüksuste rahvaarv oli tänavu 1. jaanuari seisuga rahvastikuregistri andmetel kokku 7264.

Lääne-Nigula valla moodustumisel on riigieelarvest eraldatava ühinemistoetuse summaks ligikaudu 1 613 400 eurot.

Eestis on 15 maakonda ning 213 omavalitsusüksust, sh 183 valda ja 30 linna. Määrusega muudetakse haldusterritoriaalset korraldust Lääne maakonnas, mille käigus moodustub viie omavalitsusüksuse ühinemise teel uus omavalitsusüksus.

Haldusterritoriaalse korralduse ja sellest tulenev haldusüksuste nimistu muudatus Lääne-Nigula valla osas jõustub Lääne-Nigula vallavolikogu valimistulemuste väljakuulutamise päeval peale kohaliku omavalitsuse volikogu valimisi oktoobris 2017. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
olaf
7 aastat tagasi

Mis nad selle vallaga peale hakkavad?

minagi
7 aastat tagasi
Reply to  olaf

Mis peab siis peale hakkama? Juhuslikult inimesed elavad seal.
Üldiselt väga mõistlik otsus koomale tõmmata neid vallavalitsusi. Ametnikke lihtsalt nii palju tänasel päeval enam ei vajata.

Kelder
7 aastat tagasi

Mina olen varsti uus vallavanem. Mehed. Papp paneb asjad paika.

Jüri
7 aastat tagasi

Kommunism on tagasi