Hanila vallas tuulikutega võidelnud Reet Raukas nimetati koduomaniku sõbraks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Virtsu tuulegeneraatorid. Foto: Urmas LauriHanila valla tuulikud Puise ninalt nähtuna. Foto: Urmas Lauri

Omanike keskliit nimetas mulluseks koduomanikusõbraks Hanila vallas tuulikutega võidelnud Reet Raukase. Koduomanike kiusajaiks nimetati eluasemelaenu intresside tulust maha arvamise kärpimit ja uut kinnisasja sundvõõrandamise seaduse eelnõu.

Juba kaheksandat aastat korraldab omanike keskliit internetihääletust, et selgitada silmapaistvamad inimesed, sündmused või teod, mis kaitsevad koduomanike huve ja aitavad elukeskkonda paremaks muuta.

Et tiitli „Koduomaniku Sõber 2016“ saaks Reet Raukas, seda toetas 53 % hääletanuist.

Omanike keskliit selgitas, et Raukase võitlus kodu lähedusse planeeritud tuulegeneraatorite paigaldamise vastu on olnud muljetavaldav. Riigikohtuni jõudnud kaebus päädis otsusega, et Hanila vallavolikogu kinnitatud detailplaneering ei arvesta tuulegeneraatorite tekitatava müra ja lähedal asuva Natura-alaga ning on vastuolus valla üldplaneeringu ja maakonna teemaplaneeringuga.

Varasemalt on tiitliga pärjatud õiguskantsler Ülle Madise, telesaade „Kodutunne“, Maksumaksjate liidu juht Lasse Lehis, Konkurentsiameti juht Märt Ots, Rae, Jõgeva ja Harku vallad, õiguskantsler Indrek Teder ning Eesti Õigusjärgsete Omanike Liidu esindajad.

„Koduomaniku kiusaja 2016“ tiitli said võrdselt 38 % häältest saanud:

  • eluasemelaenu intresside tulust maha arvamise kärpimine –  riik murrab lubadust soodustada uue eluaseme soetamist ning vähendab maha arvamise võimalust 300 euroni
  • uus kinnisasja sundvõõrandamise seaduse eelnõu –  riik plaanib seadust muuta selliselt, et omandi võib ära võtta ilma, et rahaline hüvitus oleks omanikule välja makstud.

Vt ka: "Tuulikutega võidelnud lastearst: oma kodu nimel teed sa väga palju"

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments