Urmas Sukles kaalub Haapsalus valimistel oma nimekirjaga kandideerimist

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Urmas SuklesHaapsalu linnapea Urmas Sukles. Foto: Arvo Tarmula

Reformierakonda kuuluv kauane Haapsalu linnapea Urmas Sukles ei välistanud võimalust, et ei kandideeri eeloleval sügisel toimuvatel kohalike omavalitsuste valimistel koduerakonna ridades, vaid tuleb välja oma valimisnimekirjaga, vahendas ERRi uudisteportaal.

Sukles rääkis ERR-ile, et praegu ei ole ta veel otsust teinud, kuid kaalub oma valimisnimekirjaga väljatulekut. Otsus ei ole tema kinnitusel seotud juhatuse valimiste ajal ilmnenud probleemidega. "Mõtted on siin järgmiste valimiste kontekstis liikunud juba mitu kuud," kinnitas ta. "Kaalumiskoht on kohalik poliitika, kohalik poliitiline situatsioon – sahistatakse, et siin Haapsalus neid parteisid väga palju alles ei jää".

Põhjuseks peab Sukles seda, et aktiivsed inimesed, kes oleksid potentsiaalsed kandideerijad, on parteide poliitikas pettunud ja ei taha end vähemalt kohalikul tasandil parteinimekirjadega siduda. Ka Sukles kaalub oma nimekirjaga valimistel osalemist enda sõnul samal põhjusel.

"Vaatan nimekirju ja see on üks põhjus. Millegipärast ollakse parteipoliitikas natuke pettunud," nentis ta. "Võib-olla omavalitsuse piirkondadest selline sõnum, et minnakse paljudes kohtades nimekirjana, on ka tugev sõnum regionaalsest piirkonnast keskusesse, et meiega peaks rohkem arvestama".

Ta möönis, et seoses haldusreformiga ja ka võimuvahetusega on regionaalpiirkonnad rohkem fookusesse tõusnud, aga võimuvahetus oli alles hiljuti ja plaanid on varem valmis tehtud. "Nii et vaatame – keeruline, mõtleme," kommenteeris Sukles küsimust, millal ta lõpliku otsuse teeb.

2. jaanuaril püüdis Sukles kirjutada Reformierakonna omavalitsusjuhtide listi Hanno Pevkurit toetavat kirja, see aga ei jõudnud adressaatidele kohale. Sukles süüdistas seepeale erakonna toonast peasekretäri Reimo Nebokati või erakonna IT-mehi valetamises, hiljem aga selgus, et ta oli ise kirja valele aadressile saatnud.

6. jaanuaril teatas Sukles sotsiaalmeedias, et loobub Reformierakonna juhatusse kandideerimast, selgitades, et ehkki saatis kirja ise valele aadressile, on ta saanud tagasisidet, et maakondade listid on keskkontori range tsensuuri all, ning selline asi ausate valimiste konteksti ei mahu.

"Soovin, et uus Reformierakonna juhatus Hanno Pevkuri juhtimisel teeks Reformierakonnast ausa ja puhta poliitika erakonna ning kuna ma tegin eksisammu meilisaatmise järgselt, süüdistades Reimo Nebokatti ja IT- mehi minu meili kinnipidamises, siis ma ei pea eetiliselt võimalikuks jätkata Reformierakonna juhatusse kandideerimist," teatas Sukles.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
27 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mis jama
7 aastat tagasi

Ei ühine selle kiidulauluga. Sellist rusikatega vehkijat eales linnapea toolile tagasi ei taha. Las õpib enne suhtlema! Nutikas peos, näts suus, käed püksitaskus nagu teismeline. Pensionieas meest selline hoiak nooremaks ei tee. Ei ole see mees asendamatu!

Valija
7 aastat tagasi

Hakaku juba raudteed ehitama. Kes selle asja tõsiselt ette võtab, see võidabki kõik valimised.

qw
7 aastat tagasi

Uus valitseb niikinii

Tegus+eakas
7 aastat tagasi

Aga kes keelab nendel eitajatel aktiivne olla ja ise oma nimekirjaga välja tulla. Rohkem tegõš, vähem mõgõš!

Mari
7 aastat tagasi

Seda eelmist on kirjutanud küll
üks msts kodanik,kes ise kipub
linmapea kohale,mustates rivaali.
Urmas Sukles linnapeana on töestanud,et tA on vöimeline
tegema tulemuslikku koostööd
erinevate parteidega.Valime teda
ka edasi.

Imelik
7 aastat tagasi
Reply to  Mari

Mina mitmusena esitlemine ka just erilist adekvaatsust ei näita?

Marile
7 aastat tagasi
Reply to  Mari

Kes me valime teda edasi? Räägi enda eest.

kodanik
7 aastat tagasi

Kohalikel valimistel valitakse ennekõike inimest mitte erakonda. Sukles on tema kummardajate kiuste ka tõestanud,milline mats ta on ja seda ei muuda isegi oma valimisnimekiri. Pealegi viimased valimisaastad on näidanud,et inimesel tegelikult puudub motivatsioon jätkamiseks,siis milleks jätkata?

Kama2
7 aastat tagasi

Sukles võib ju välja astuda, Aga Ammas riigikogu liikmena küll Vabaerakonda hüljata ei saaks. Partei liikmeks olemises probleemi ei näe, sest survestama hakatakse kõiki ja omavalitsuse huvides peab valitsuse ja riigikoguga suhtlema niikuinii. On kindel klassifikatsioon, mis kehtib erakondlaste ja vabameeste kohta ühtmoodi:on pätt või ei ole pätt.

Imelik
7 aastat tagasi
Reply to  Kama2

Vot selle “suhtlemise” peakski Eestis ära lõpetama. Eeldaks, et kõik otsused
on adekvaatselt kaalutletud ja argumenteeritud, mitte “suheldud”.

Imelik
7 aastat tagasi
Reply to  Imelik

Hr. Ammasest ka natukene. Isik on mulle sümpaatne aga ma ei pea üldse õigeks riigikogulaste kandideerimist, sest “kahe tooli seadus” on ka minu hinnangul põhiseadusega vastuolus.
Seega Riigikogu liige minult häält ei saa.

Imelik
7 aastat tagasi

See õigus hr. Suklesel on… aga õigus on ka sel kirjutajal, kes ütleb, et “natuke rase” ei saa olla. Ehk keda Ta esindab- iseennast (nimekirjas) või Reformierakonda? Tuleb teha valik. Mõlema puhul võib öelda kindlalt, et Reformierakonda. Lihtsalt, viimase presenteerimine ei pruugi enam kasuks tulla.

mina
7 aastat tagasi

Arvan, et EKRE on seekord tegija.

Madis
7 aastat tagasi

Mul on tunne, et valimisvõitlusse peab sekkuma Koit Uus.