Lahkumishüvitis tekitab eriarvamusi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Saarte HäälSelles osas, kas lahkumishüvitist peaksid saama ka need omavalitsusjuhid, kes jätkavad tööd uue ühendvalla süsteemis, on Saaremaa vallajuhid eri meelt, kirjutab Saarte Hääl.

Haldusreformiga seoses makstakse aasta või kauem ametis olnud vallavanemale või volikogu esimehele aastapalga suurust kompensatsiooni isegi siis, kui ta jätkab tööd ühendvallas. Hüvitise maksmine on seadusest lähtuvalt automaatne ja sellest loobuda ei saa. Vallavanemate hüvitised ulatuvad Saaremaal 15 000 eurost 25 200 euroni.

Vaatamata seaduses sätestatule ei pea Pihtla vallavanem Jüri Saar õigeks, et hüvitist makstakse ka neile omavalitsusjuhtidele, kes saavad tööd loodava ühendvalla omavalitsussüsteemis. Tema hinnangul riivab see paljude inimeste õiglustunnet.

“See, kui inimene jääb tööta ja talle makstakse hüvitist varasema tubli töö eest, on normaalne,” leidis Saar. “Kui aga hüvitist makstakse inimesele, kes saab ühendvalla struktuuris tööd, ei ole see õige. Miks peaks aastapalga suuruse hüvitise saama see inimene, kes läheb uude omavalitsusse osakonnajuhatajaks või abivallavanemaks praegusest kõrgema palga peale? Miks ta peaks topeltraha saama?”

Täismahus artiklit saab lugeda siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tore riik
7 aastat tagasi

on meil ikka tore ja rikas riik,suured juhid tõllas,teised vaadaku ise kuidas hakkama saavad.See riik ikka päriselt haiseb.

muig
7 aastat tagasi

ei peaks, sest ühendatud omavalitsus on ühinejate õigusjärglane.

jussile
7 aastat tagasi

mis see kadedus siia puutub ? Oleksin kahe käega poolt,kui see raha antaks näiteks päästjatele…Olen alati neid inimesi imetlenud,selise palganiru eest riskida oma eluga…

Just
7 aastat tagasi

Kavalamad nimetavad hüvitise ümber preemiaks. Saab rohkem endale maksta.

juss
7 aastat tagasi

Inimesed on lihtsalt kadedad! Asetage ennast selle inimese asemele ja mis juttu te siis räägiksite? Kõik on nii ausad ja õiglased, et lase aga olla! Samas, kui parklas kogemata uksega teise autot mõlgib, siis…..

2. kodanik
7 aastat tagasi
Reply to  juss

Ma ei ole kade, vaid mulle ei mahu pähe, kui riik raha tuulde loobib. Eraettevõtluses näiteks ei ole laialt levinud see komme, et maksta inimesele aastapalga ulatuses lisaraha lihtsalt selle eest, et ta oma igapäevast tööd tegi.

jussikesele
7 aastat tagasi
Reply to  juss

Tänu sinusugustele Eesti asi ei toimigu. Meie riik ei ole nii rikas, et raha loopida vasakule-paremale. Milline on sinu õigustus nii suure raha maksmiseks? Niigi oli teada, et oktoobrikuus toimuvad kohalike omavalitsuste valimised ja vallavanematel-linnapeadel samuti volikogude esimeestel õigustatud ootus, et neid välja vahetatakse. Milleks neile raha? Mõeldav on kui makstakse, siis ainult omavalitsuste ametnikkele, keda haldusreformi käigus koondatakse.

xerxes
7 aastat tagasi

On küll riik. Töötegemisest tavaline inimene korralikut palka ei saa. Need saavad hüvitist kes saavad uue töökoha. Naeruväärne asi. Töö veel nii raske et kust saaks veel nendele asendajad.

õus
7 aastat tagasi

Õigustatud küsimus,miks peaks tõesti saama hüvitist,kui kaotatud töökoht asendatakse uuega?