Leedo vaidlustas kohtus St. Ola arestimise

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

St Ola urmas lauri
St Ola. Foto: Urmas Lauri

Vjatšeslav Leedole kuuluv OÜ St. Ola Maritime esitas kohtule määruskaebuse Pärnu maakohtu mullu 30. detsembril tehtud määrusele parvlaeva St. Ola arestimiseks.

“Nimetatud määrusele esitas OÜ St. Ola Maritime esindaja vandeadvokaat Kristel Valk määruskaebuse,” ütles kohtu pressiesindaja Anneli Vilu BNS-ile. “Kohus ei ole tänaseks määruskaebuse osas veel seisukohta võtnud ja ringkonnakohtusse ei ole see jõudnud,” lisas ta.

Riigi sadamaid haldaval AS-il Saarte Liinid on Vjatšeslav Leedo ettevõtetelt Saaremaa Laevakompanii ja Väinamere Liinid jäänud sadamatasudena saamata ligikaudu miljon eurot. Hagi tagamiseks on kohus teinud ettevõtte taotluse alusel ka määruse St. Ola Maritime’ile kuuluva parvlaeva St. Ola arestimiseks.

Leedole kuuluv Väinamere Liinid OÜ väitis seepeale omakorda, et AS-i Saarte Liinid väidetav nõue on Väinamere Liinid OÜ, mitte parvlaeva St. Ola omanikfirma OÜ St. Ola Maritime vastu ja seetõttu on juba ainuüksi teise äriühingu vara arestimine täiesti põhjendamatu.

Lisaks on ettevõtte sõnul nende nõue Saarte Liinide vastu nõuded tasaarveldanud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
irwq
7 aastat tagasi

Hirnu herneks ! Et esmalt söön prae ära , siis ütlen et ei maitsenud ja ei maksa – võimalik vaid saarekunniriigis ! See et ühe inimese eri firmade varasid arestitakse on juba ammune kohtupraktika – jutt aga et üks firma ei osutanud teenust ja nüüd ma ei maksa aksepteeritakse vaid kokkuleppeliselt või vaidlustatakse kohtus – kuna saarekunni firma pole kumbagi teinud , siis on ta ju võlgnik