1

Homme keskpäeval allkirjastatakse Lääne-Nigula valla ühinemisleping

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne-Nigula vald

Homme keskpäeval allkirjastatakse Kullamaa kultuurimajas pidulikult viie valla ühinemisleping. Kullamaa, Lääne-Nigula, Martna, Noarootsi ja Nõva vald ühinevad Lääne-Nigula vallaks

Uue omavalitsusüksuse pindala on 1425 ruutkilomeetrit ja selles elab 7332 elanikku. Lisaks Läänemaale hakkab valla koosseisu kuuluma Harjumaa Nissi valla Rehemäe küla. Valla keskus asub Taebla alevikus ja jätkatakse senise Lääne-Nigula valla sümboolika kasutamist.

Ühinenud omavalitsuses moodustatakse kaks osavalda – Kullamaa ja Noarootsi.

Volikogude poolt vastu võetud otsused edastatakse Lääne maavanemale ning lõplikult peab ühinemise heaks kiitma vabariigi valitsus. Ühinemisleping avalikustatakse Riigi Teatajas ning omavalitsuste veebilehtedel.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
veendunud
veendunud

Kullamaalased vajavad paigalseisu lõppemist. Uues omavalitsuses tahaksime olla võrdsed teiste piirkondadega ja mitte kaotada enam aega…..

wpDiscuz