0

Metsis edestas aasta linnu valimisel kaljukotkast ja pöialpoissi

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Metsis foto tonu pani vikipeedia

Metsis. Foto Tõnu Pani, vikipeedia

Novembris välja kuulutatud konkursi tulemusel valis Eesti ornitoloogiaühing 2018. aasta linnuks metsise. Enne seda jõuab aasta lind olla turteltuvi.

Seoses samal aastal toimuva Eesti sajanda sünnipäevaga otsiti kandidaati meie põlislooduse sümbolite seast. Lisaks metsisele kandideerisid lõppvoorus tiitlile kaljukotkas ja pöialpoiss, aga pakuti ka tetre, pasknääri, puukoristajat, jääkosklat, leevikest jpt. „Metsis on meie loodusmetsade põlisasukas, ta veedab kogu oma elu Eestis ja on väga paikne. Tema mängupaigad asuvad valdavalt samuti ühe meie põlislooduse sümboli, raba servametsades,“ sõnas metsise kandidatuuri üks esitajatest Ivar Ojaste.

Aasta lind valiti seekord juba varakult, et oleks aega tegevusi ette valmistada ja Eesti juubeliaastat väärikalt tähistada. Metsiseaastani on siiski veel aega.

Homme kell 18 Tallinnas rahvusraamatukogus algaval suurel linnuõhtul toimub alles käimasoleva rasvatihaseaasta lõpetamine ja teatepulk antakse üle 2017. aasta linnule turteltuvile.

Eesti ornitoloogiaühing valib Eesti aasta lindu alates 1995. aastast. Selle eesmärk on tutvustada avalikkusele põhjalikumalt üht Eestis esinevat linnuliiki või liigirühma ning kaasata loodushuvilisi selle liigi uurimise ja kaitse tegevustesse.

Aasta lindudega saab tutvuda EOÜ kodulehel http://www.eoy.ee/aastalind.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz