Urmas Sukles esindas Eestit ülemaailmsel kliimakonverentsil Marokos

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

sukles marrakechis erakogu

Urmas Sukles Marrakechis. Foto: erakogu

Haapsalu linnapea Urmas Sukles osales Euroopa regioonide komitee ja Eesti esindajana Marokos Marrakechis toimuval maailma kliimatippkohtumisel.

Pariisi kliimakokkulepe jõustus 4. novembril 2016 ja selle eesmärk on hoida ülemaailmne soojenemine sel sajandil alla 2 kraadi. Marrakechis toimuval maailma kliimatippkohtumisel COP22 püütakse selle elluviimine nüüd käima lükata, ütles Euroopa regioonide komitee president Markku Markkula.

Urmas Suklese sõnul oli konkreetset omavalitsuste ja regioonide juhtide kokkusaamisel siiski vähe. „Konstateeriti, et kliima soojeneb ja omavalitsuste tasandil on vähe, mida selle vastu teha. Vaja on riikide tasandil tegusid,” ütles ta.

„Meil Haapsalus ei tunneta kliima soojenemist erilise probleemina, aga Aafrikas ja Kagu-Aasias küll. Eile näiteks rääkisime Ghana mehega, kes ütles, et neil lihtsalt vett enam ei jätku,” sõnas Haapsalu linnapea.

Euroopa Liitu esindavad paktiosalised, sh ligikaudu regioonide 200 komitee liiget, kohustuvad vähendama CO 2 heitkoguseid 2030. aastaks vähemalt 40%. Rõhk on fossiilsete kütuste vähendamisel.

„Päikeseenergia kasutamisest oli palju juttu ja siin võib öelda, et Haapsalu on päris esirinnas. Vikerkaare lasteaiale tulevad päikesepaneelid. Taastusravihaigla kasutab seda. Ja meil on linnas energiasäästlik LED-valgustus,” rääkis Sukles.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kübe
7 aastat tagasi

Ja tänu Urmasele tuligi sula ja soojad ilmad. Igati tänuväärt puhkusereis.

Mart
7 aastat tagasi

kliimaspetsialist Sukles

traktorist
7 aastat tagasi

Vabandan,jutt oli diiselmootoritega sõiduautode keelustamisest.

traktorisr
7 aastat tagasi

Oli uudis,kus õeldi aasta,millal EU lõpetatakse diiselmootoritega autode tootmine ja sellejärgne keelustamine.Hea seegi

õkva
7 aastat tagasi

Kahjuks heitgaaside vastu meil ei tehta mitte kui midagi.Igaüks,kel load, võib sõita ringi vana romuga ja saastata õhku,nii et hinge matab,ja “pole probleemi”?????!!Millest me üldse räägime,kui seda kontrolli alla ei saa.

!!!
7 aastat tagasi

Urmas on asjalik vend

Tont
7 aastat tagasi
Reply to  !!!

Olen sinuga,16.59, päris nõus. Tema ajal ja abil on elu Haapsalus igasugu kultuuri -ja spordiürituste toimumisega palju elavam kui mõne teise vahepealse linnapea ajal. Aga loodame,et ta seal mingi moslemivennaskonnaga ei ühine ning Haapsallu mošeed ei lase ehitada.

Tondile
7 aastat tagasi
Reply to  Tont

Mõtle ka enne, kui midagi räägid. Sinu naljad on kohatud.

otsi abi
7 aastat tagasi
Reply to  Tondile

Tont,ära peale küll enam võta!

einoh
7 aastat tagasi
Reply to  Tont

saab ka mosse kui pappi tuleb