Ridala ja Haapsalu ühinemislepingut on praegu hääletanud alla kahesaja inimese

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Haapsalu Ridala_illustratsioon Ott Vallik

Pilt: Ott Vallik

Täna kella 11-ks oli internetis ühinemislepingut hääletanud kokku 181 Haapsalu ja Ridala elanikku.

„Hetkel on elektrooniliselt oma hääle andnud 104 Haapsalu linna kodanikku,” ütles Haapsalu linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus täna pärast kella 11.

„Ridalas oli veidi aega tagasi elektrooniliselt hääletanud 77 inimest,” sõnas Ridala vallasekretär Igor Pogodin kell 11.30.

Rahvaküsitlusest, mille eesmärk on välja selgitada elanike arvamus Ridala valla ja Haapsalu linna kavandatava ühinemise kohta, saavad osaleda kõik 16aastased ja vanemad valimisõiguslikud Haapsalu ja Ridala elanikud. Kummagi omavalitsuse rahvahääletuse tulemus läheb eraldi kinnitamiseks volikogule.

Internetihääletus veebikeskkonnas VOLIS aadressil www.volis.ee algas haapsallaste jaoks esmaspäeva hommikul kell 8 ja lõpeb homme kell 20.00. Seejuures saavad haapsallased hääletada ööpäevaringselt. Ridala valla elanikud saavad VOLIS-es oma hääle anda täna õhtul kella 20-ni ja homme 8-20.

„Haapsalul on VOLISe haldajatega pikk leping. Meie sõlmisime ühekordse lepingu just selleks hääletuseks ja valisime odavama variandi, millega öösel hääletada ei saa,” ütles Igor Pogodin.

Haapsallased, kes elektrooniliselt hääletada ei saa või ei taha, võivad ühinemislepingule oma poolt- või vastuhääle anda Haapsalu kultuurikeskuses 18. novembril kell 12–20, 19. novembril kell 10–18, 20. novembril kell 10–18.

Ridala vallas on rahvaküsitlus Uuemõisa lossis 18. novembril kl 12-20, 19. novembril kl 10-18 ja 20. novembril kl 10.00-18.

Pühapäeval organiseerib Ridala vallavalitsus bussitranspordi Uuemõisa lossi edasi-tagasi marsruudil Haeska-Kiideva-Puise-Panga-Jõõdre-Vilkla-Uuemõisa. Liini algus Haeskast peatustesse jõudmise graafikuga: Haeska – 11.00 Kiideva – 11.20 Puise – 11.35 Panga – 11.45 Jõõdre – 11.50 Vilkla – 11.55 Uuemõisa – 12.10 Bussi tagasisõidu väljumisaeg Uuemõisast kell 13.00.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
einohh
7 aastat tagasi

aga mida arvab härra Sulev Vare sellest ühinemisest

ikka poolt
7 aastat tagasi

inimestel tundub suht savi köigest olema kui tulemusi vaadata hetkel,Inimesed on üksköiksed köige suhtes,mis toimub,sest palju tähtsam on enda väljanägemine.Inimesed kulutavad parema meelega oma viimast raha juuksuris,GEELKÜÜSI pannes,kunstripsmeid panna.Suht tühised arusaamad inimestel,tähtsmad on ju asjad ja täpselt samasugune välja näha kui köik teised.Ja siis näitavd hoolimist kadunud koerte,kasside otsingul.Muudke oma elukeskkonda ja hoolige ja tundke muret,kuidas teie lapsed edasi elavad,peale teid.

Hardi
7 aastat tagasi

Poolt! Hääletatud ilma tõrgeteta!

Aksel
7 aastat tagasi

VASTU!

huvitav
7 aastat tagasi

et hääletada saab ainult ühte küsimust- kas oled ühinemise poolt või vastu.Nimede osas valikuid pole.

kodanik
7 aastat tagasi

volis.ee lehel tuleb valida menüüst (ülevlt) OSALE.siis saab hakata edasi vastama.

kodanik
7 aastat tagasi

kus üldse hääletada saab?

Ille
7 aastat tagasi

Elektrooniline hääletamine toimis väga hästi. Mina hääletasin loomulikult poolt.

Ahah?
7 aastat tagasi
Reply to  Ille

Mina hääletasin loomulikult vastu.

blablabla
7 aastat tagasi

“Hääletamisest osavõtt oli väga passiivne” – sellised tänitavad pealkirjad ilmuvad lehte, kui hääletamine läbi. Tänu sellele saab enamus aborigeene hääletamisest üleüldse teada. Praegu teab mõni juhuslik. Kus on hääletama kutsuv reklaam, lubage küsida? Hoopis ettevaatlik vaikus, et jumalapärast keegi… Pärast hea targutada.

sass1
7 aastat tagasi

nii, Lääne Elu, sain osaliselt aru.