Martin Teppan jooksis välja omavanuste hooaja kolmanda tulemuse

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Martin Teppan, Endel Susi, Ainar-Sten Junker.

Martin Teppan (vasakul), treener Endel Susi ja Ainar-Sten Junker. Foto: erakogu

Haapsalu staadionil võistlesid Läänemaa noored kolmel kergejõustikualal. Toimusid Lõuna-Läänemaa lahtised noorte kergejõustikuvõistlused.

Kavas oli 1000 meetri jooks, kõrgushüpe ja kuulitõuge. Võistlejaid oli Haapsalust, Ridalast, Lihulast, Virtsust, Vatlast, Paatsalust ja ka Tallinnast. Kuigi ilm oli sügise esimesel päeval juba jahedavõitu, näitasid noored päris häid tulemusi.

Poiste 1000 meetri jooksu võitis isikliku rekordiga Martin Teppan, kes sai võiduajaks 2.52,8. Sellega tõusis Eesti omavanuste üks paremaid keskmaajooksjaid Eesti A-klassi hooaja edetabelis kolmandale kohale. Teise koha sai tallinlane, kuid Lihula vallas treeniv Tambet Järve, aeg 3.08,1 ja kolmandaks jooksis end 3.16,4-ga Ainar-Sten Junker. Nii Järve, kui Junker on 1000 meetri hooaja edetabelis suvel jookstud aegadega samuti esikuuikus.

Tütarlaste 1000 meetri jooksus oli kiireim Hanna-Liisa Salf, kelle võiduajaks märgiti 3.37,9. Tema tõusis selle ajaga Eesti tütarlaste B-klassi hooaja edetabelis viiendaks. Teise koha jooksis välja Kristiina Köster, kes sai ajaks 3.58,7. Eesti edetabel paigutab A-klassi neidude edetabelis selle aja kolmandaks. Kokku oli jooksma tulnud kümme tüdrukut ja poissi.

Tütarlaste kuulitõukes võidutses Gertu Küttmann, kes tõukas kolme kilost raudmuna 9.24. Järgnesid Kati Olesk ja Eliis-Maria Koit.

Poiste B-klassi parima tulemuse tõukas nelja kilose kuuliga Sebastian Liiva, tulemus 10.58, kes parandas oma hooaja parimat 7 cm võrra.

A-klassi parima viie kilose kuuliga Rauno Tapner, 10.26. Üldse aga sai päeva parima tulemuse kirja meeste seitsme kilost kuuli tõuganud Hergo Kallus, kellele mõõdeti tulemuseks 10.93. Kuulitõuge oli osavõturohke, kuuliringis käis kokku 17 sportlast.

Kõrgushüppes võistles kolm tütarlast ja kolm noormeest. Tütarlastest saavutas esikoha väga korraliku 1.56-ga Hanna-Liisa Salf. Järgnesid Siret Põldäär ja Kati Olesk, kelle laeks sellel võistlusel jäi 1.36.

Noormeestest hüppasid kaks parimat isiklikud rekordid. Nii võitja Rauno Tapner, kui ka Ainar-Sten Junker said tulemuseks korraliku 1.76. Kolmas võistleja Kristopher Aljaste sai kirja 1.61. Eesti hooaja edetabelis tõusevad kaks parimat A-klassi edetabelis jagama 16 kohta.

Auhinnad olid noortele välja pannud Läänemaa kergejõustikuklubi, Lihula ja Hanila vallavalitsus. Peakohtunik oli Endel Susi.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments