Läänemaa naiste jalgpallimeistriks tuli Palivere spordiklubi

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

palivere sk

Läänemaa meistriks tuli Palivere spordiklubi naiskond. Foto: Lisett Kuusik

Lihulas selgitati Läänemaa tänavuse aasta parimad jalgpallinaiskonnad. Läänemaa meistrivõistlustel osales viis naiskonda. Turniir mängiti õuejalgpallireeglite järgi. Platsil kuus väljakumängijat ja väravavaht, mänguaeg lühem, suluseisu ei fikseeritud ja toimusid jooksvad vahetused.

Just selline formaat on Läänemaa naiste meistri selgitamisel olnud juba väga pikka aega, sest nn. suure jalgpalli korral jääks ilmselt meister selgitamata. Lihtsalt naiste jalgpalli seis on Läänemaal hetkel selline, et täisvõistkondi saaks kokku maksimaalselt kaks. Hetke nadit seisu näitab ka tõsiasi, et mitmed võistkonnad olid pidanud võistkonna kokku saamiseks kaasama võõrjõudu väljastpoolt Läänemaad.

Läänemaal toimuvad hetkel tütarlaste jalgpallitreeningud vaid Taeblas ja Lihulas. Mingil määral ka Haapsalus, kes naiste meistrivõistlustest osa ei võtnud. Küll olid aga lisaks Palivere SK-le, Taebla gümnaasiumile ja Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubile veel esindatud Oru spordiklubi ja Noarootsi gümnaasium.

Kõik viis naiskonda mängisid väärikalt. Igat naiskonda saab kiita erineva külje pealt. Palivere SK, kelle koosseis sellel turniiril ilmselgelt kõige tugevam, näitas väga ilusat ja nauditavat jalgpalli. Vaid Lõuna-Läänemaa JK alistamisega tuli neil kõige enam vaeva näha.

Taebla gümnaasium, kes edukalt mängimas 2016 aasta Eesti naiste rahvaliigas, alistas kõik teised vastased peale Palivere SK. Koolitüdrukute jalgpall oli segu heast tehnikast ja suurest tahtmisest. Lõuna-Läänemaa JK võitis kaks ja kaotas kaks mängu. Päeva kvaliteetseim mäng mängiti kõige tugevama Palivere SK vastu, kus alla tuli vanduda alles mängu lõpu eel. Lõunaläänlaste võistkond koosnes selle klubi endistest ja praegustest õpilastest, ning koostöö oli hea.

Oru SK ja Noarootsi gümnaasium tegid omavahel viigi, samas suutis viigi välja mängida Noarootsi gümnaasium ka Taebla gümnaasiumi vastu. Mõlemad võistkonnad olid väljakul positiivse emotsiooniga.

Kõik see andis kokku selle, et Läänemaa naiste jalgpallimeistriks tuli Palivere spordiklubi naiskond. Hõbemedalid kuulusid Taebla gümnaasiumile ja pronksmedalid Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubile. Järgnesid Noarootsi gümnaasium ja Oru spordiklubi.

Eriauhinnad teenisid turniiri kõige resultatiivseim mängija, kelleks oli Palivere SK ründaja Ulrika Tülp. Tema arvele jäi seitse väravat. Kokku lõid turniiril väravaid 11 jalgpallurit. Parimaks väravavahiks tunnistati Taebla gümnaasiumi puurilukk Karoliina Lillemets.

1. koht Palivere SK 12 punkti: Ulrika Tülp, Annemari Pruul, Moonika Mürk, Ly Munskind, Kristina Ivaskiva, Ingrika Tuulik, Kairit Poks, Kateriin Kuusk. Esindaja Väino Munskind.
2. koht Taebla gümnaasium 7 punkti: Kätlin Luur, Sille Männik, Mariliisa Murumäe, Lisette karja, Jekaterina, Jermolina, Lisandra Tõnning, Lysa-Lota Kuusmann, Karoliina Lillemets, Kersti Riil. Treener Ulrika Tülp.
3. koht Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi 6 punkti: Janet Peet, Maarja Jalakas, Maria Reks, Siret Põldäär, Kai Simpson, Sandra Pärnpuu, Karita Üksvärav, Janne-Ly Siimon. Treener Jaanus Getreu
4. koht Noarootsi gümnaasium 2 punkti. Õpetaja Silver Schönberg.
5. koht Oru Spordiklubi. Õpetaja Renno Silde

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments