Läänemaa JK Haapsalu sai õnnetu kaotuse

Rauno Pukk

raunopukk@gmail.com

jalka pilt

Läänemaa JK Haapsalu. Foto: erakogu

Läänemaa teise liiga eesmärgid said täna valusa hoobi, kui koduväljakul võeti sarnaste ambitsoonidega Pärnu JK Vapruselt vastu 0:1 kaotus mängu viimastel minutitel.

Üldises pildis mängis Läänemaa terve mängu vältel isegi paremini ning tekitas rohkem ohtlikke väravaolukordi, kuid sellegi poolest olid meeskonnad väga võrdsed.

Pärast avapoolaja väravateta viiki alustas Läänemaa sarnaselt esimesele teist poolaega kõrge pressiga, mille tõttu Vaprusel olid väravavõimalused rasked tulema. Kõige enam väravavõimalusi saadi läänlaste enda vigadest, millest saadi mitmeid karistuslööke headelt positsioonidelt.

Uskumatu möödalöögi tegi Läänemaa keskkaitsja Bert Rotberg, kui ei suutnud nurgalöögi olukorrast Aare Avila suurepärast tsenderdust paarilt meetrilt raamide vahele suunata.

Umbes neli minutit enne mängu lõppu läks Läänemaa justkui Georgi Ivanovi väravast 1:0 juhtima, kuid äärekohtunik tõstis lipu suluseisu märgiks. Videokordusest järgi vaadates pole suluseis isegi mitte lähedal. Koguni 3 Vapruse kaitsemängijat lisaks väravavahile on Ivanovist sügavamal.

Selliseid olukordi aga tuleb jalgpallis ikka ette ning nagu kuldreegel ütleb, kui "ise ei löö", siis lüüakse sulle ning minut enne kohtumise lõppu suutsid pärnakad õnnega pooleks juhtima minna, kui äärelt antud tsenderdus Talis Tamme peast otse Vapruse mehe pea peale suundus, kust ei jäänud muud üle, kui pall tühja väravasse lükata – 0:1 mängu lõppseis.

Vaprus tõusis võiduga liigatabelis teisele kohale 42 punktiga, jäädes punktiga maha Nõmme Unitedi duublist, kellel on üks mäng varuks. Läänemaa jääb 37 punktiga neljandale kohale.

Läänemaa JK Haapsalu eest mängisid Hendrik Siht, Karel Saarkopli, Jako Kariste, Bert Rotberg, Aleksei Saveljev, Kristo Enn, Aare Avila, Talis Tamm, Andres Proosväli, Martin Salf, Georgi Ivanov, Karmo Einmann ja Morten Saar.

Läänemaa JK Haapsalu mängib taas juba teisipäeval, 6. septembril, kui sõidetakse külla Tartu FC Merkuurile, kellega võideldakse koha eest Väikese karika finaalis. Kohtumine toimub Tartu Annelinna kunstmurustaadionil algusega kell 19:30.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lihtsalt mõte miks?
7 aastat tagasi

Selline olukord suluga ikka jalpalli liit peab midagi teha.muidu mille jaoks üldse kohtunikud vaja. Nad muutusid ju terve mängu. On vaja küsida kohtunikke miks ta fikseeris suluseis kui 3 kaitsjad oli raudsalt taga? Ja mix pea kohtunik eitühistas ääre kohtunikku otsus. Kes teab äkki kohtunikud tahtnud nii teha? See oli oluline mäng mõlemale

vutihull
7 aastat tagasi

Tundub, et kohast kolme hulgas tuleb nüüd suu puhtaks pühkida. Hädasti olnuks vaja see mäng võita.

A. Tohlak
7 aastat tagasi

Täpselt nagu koondise mängujärgne jutt. Kõik oli tore ja mängisime kõvasti aga need kohtunikud ja vastased ei lase võita. Tehke siis midagi muud !

Chan
7 aastat tagasi
Reply to  A. Tohlak

lohh oled v

herr+Ligi
7 aastat tagasi

kus see kodanik Siht seikles, kui värav tühi oli ?

juss
7 aastat tagasi

… äärelt antud tsenderdus Talis Tamme peast otse Vapruse mehe pea peale suundus, kust ei jäänud muud üle, kui pall tühja lükata – 0:1 mängu lõppseis.

Pall lükati tühja ja ikkagi võit?