Käiku läheb uus maakonnaliin

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Esimest korda Läänemaal sõitnud suvebuss osutus prognoositust populaarsemaks. Foto: Lääne maavalitsus

Foto: Lääne maavalitsus

Alates septembrist on marsruudil Linnamäe – Uugla – Leediküla – Turvalepa – Haapsalu käigus uus maakonnaliin nr 33, mis võimaldab liini marsruudile jäävatel inimestel käia bussiga Haapsalus tööl ja koolis.

Lääne maavalitsus alustab 1. septembrist ühistransporditeenuse osutamist Uugla, Leediküla, Kedre ja Turvalepa külades. Uus maakonnaliin nr 33 on käigus tööpäeviti kaks korda päevas: hommikul väljub buss Linnamäelt kell 07.00 ja saabub Haapsallu kell 07.50 ning õhtul väljub buss Haapsalust kell 17.30 ja saabub Linnamäele kell 18.20. Liinil on järgmised peatused: Linnamäe, Lihatööstuse, Uugla, Koela tee, Nigula, Leediküla, Kedre, Turvalepa, Turvalepa tee, Võntküla, Priguldi, Taebla, Taebla tee, Laikmaa tee, Rannaküla, Herjava, Mõisa, Uuemõisa, Rannarootsi, Vahtra, Tamme, Niine, Veetorn, Kalda ja Haapsalu bussijaam.

Uut avalikku bussiliini taotlesid Uugla, Leediküla, Kedre ja Turvalepa elanikud, kellel oli seni lähim bussipeatus ligi 3 km kaugusel. Uus maakonnaliin ja kodudele lähemal asuvad bussipeatused parandavad ühistransporditeenuse kättesaadavust nimetatud külade elanike jaoks olulisel määral.

Maakonnaliini nr 33 hakkab teenindama OÜ T&T transport 16-kohalise bussiga Renault Master. Vedaja leidmiseks korraldas maavalitsus konkursi. *Maakonnaliini nr 33 rahastatakse riigieelarvest ja piletimüügist saadud tulust. Piletihinnad kujunevad sarnaselt teiste maakonnaliinidega. Tariif on 0,04 eurot liinikilomeeter + 0,32 eurot, hinnad ümardatakse 5 sendi täpsusega.

Kõik Lääne maakonna bussiliinide sõiduplaanid on kättesaadavad riiklust ühistranspordi registrist www.peatus.ee ja Lääne maavalitsuse kodulehelt www.laane.maavalitsus.ee/et/bussiliiklus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tiit
7 aastat tagasi

Väga tubli ark