0

Fotogalerii: vana hea Hetero väärinuks Augustibluusil suuremat lava

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

36 aastat raskeroki skeenel müdistanud legendaarne Hetero tõi laupäeval kokku nii suure rahvahulga, et Rootsituru kohviku hoov jäi nende jaoks ilmselgelt liiga väikseks. 

Võimsat nostalgialaksu saama tulnud publikust pool pidi kontserti nautima suisa bändi selja taga, kohviku nurgataguselt platsilt.

Võrus resideeriv raskeroki legend kostitas publikut mõistagi vanade heade lugudega nagu „Lõõmav naine“ ja „Tühjus“ ning kontserdi lõpus kõlas imeilus, hingeline „Merikajakas“.

Suure ja erakordselt nauditava osa kontserdist pühendas Hetero aga 1960-ndate rokiklassikale nagu näiteks Animalsi kuulus „House of Rising Sun“, mis kõlas täpselt nii, nagu peab. Siinkirjutajalt teenib eraldi kiituse ära Jaan Randvere, kes võlus oma Hammond orelist välja võrratu partii, mis originaalile küll millegi poolest alla ei jää.

Aga ära käidi ka 1950-ndates – Hetero tegi omas võtmes ära kuulsa Screamin' Jay Hawkinsi kultusloo „I Put a Spell on You“, mis andis Peeter „Pepe“ Saarele võimaluse kõik oma võimsad registrid valla lüüa.

Ei ole mingit kahtlust selles, et Hetero oleks väärinud Augustibluusil suuremat lava ja võimsamat võimendust. Hetero oleks suurepäraselt kandnud välja festivali pealava ja piiskopilinnuse hoovi rahvast täis toonud, kes oleks end siis ka tunduvalt vabamalt saanud tunda kui pisikeses, kammerlikus kohvikuhoovis.

Jääb vaid loota, et Hetero tuleb taas Haapsallu.

Fotod: Tõnis Krikk

Hetero 2016 AB (1) Hetero 2016 AB (2) Hetero 2016 AB (3)Hetero 2016 AB (5) Hetero 2016 AB (6) Hetero 2016 AB (7) Hetero 2016 AB (8) Hetero 2016 AB (9) Hetero 2016 AB (10) Hetero 2016 AB (12) Hetero 2016 AB (13) Hetero 2016 AB (14) Hetero 2016 AB (15) Hetero 2016 AB (16) Hetero 2016 AB (17) Hetero 2016 AB (18)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz