Eestisse saabus kaks Süüria pagulasperet

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Eile saabus Kreekast Eestisse kaks Euroopa rändekava alusel vastu võetud Süüria perekonda. Peredele tulid vastu tugiisikud ja nad liikusid edasi oma uutesse kodudesse, mis asuvad Tallinnas ja Pärnus.

Ühes peres on mees ja lapseootel naine. Mees on töötanud varem autojuhi ja kokana. Naine on õppinud kehalise kasvatuse õpetajaks.

Teine pere on samuti kaheliikmeline – mees ja samuti lapseootel naine. Mees on töötanud rätsepana, naine õppinud aga geograafiat.

Kõikide Eestisse ümberpaigutatavate inimeste puhul selgitatakse enne nende siia saabumist välja nende taust. Kreekas teevad sõjapõgenikega intervjuu Eesti eksperdid politsei- ja piirivalveametist, kaitsepolitseiametist ja sotsiaalministeeriumist. Muu hulgas tutvustatakse intervjuu jooksul Eestit, rahvusvahelise kaitse saanud inimeste õigusi ja kohustusi Eestis ning kohalikke tavasid.

Eesti on tänaseks ümber paigutanud 31 sõjapõgenikku Kreekast.

21. juuli seisuga on Euroopa Liidu riigid ümber paigutanud 3362 sõjapõgenikku, neist 2485 Kreekast ja 877 Itaaliast. Türgist on 13. juuli seisuga pärast Euroopa Liidu ja Türgi lepet Euroopa Liidu riikidesse ümber asustatud 802 inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
iSIS
7 aastat tagasi

Allahu akhbar

Eesti+Vabaks
7 aastat tagasi

Ah, et autojuht toodi juba kohale. Nüüd vaja valge kaubaauto ka rentida ja….

Ja
7 aastat tagasi

kõik jälle lapseootel… Kui elad sõjakoldes, siis on ikka õige aeg lapsi teha. Aga vähemalt selge, miks Eesti neile kõlbas. Siin ju vanemahüvitis.

maali
7 aastat tagasi
Reply to  Ja

artiklit lugesid ikka? nad toodi kreekast,mitte otse süüriast! nad seal kreekas vbl juba mitu aastat! sa nagu elad mitu aastat oma naise kõrval mungaelu?

Viljo
7 aastat tagasi

naine on õppinud geograaiat???et kuhu poole jääb Aafrikast Euroopa?

kai
7 aastat tagasi

tasuta korterid ja elamised kohe valmis, sotskassa maksab veel peale, kui omainimeste eest ka niimoodi hoolitsetaks, aga sellest pole juttugi. muudkui rüga tööd ja maksa makse, muidu vaata kuidas ise saad

....
7 aastat tagasi
Reply to  kai

Raha ju ruulib!

!
7 aastat tagasi

Tooge ikka neid,kes juurde sigivad!

Ikka, ikka.
7 aastat tagasi
Reply to  !

Muidu sureb Eestimaa välja.