Ivari Padar: maanteeameti kärpekaval pole ühtegi argumenti

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

ark maanteeMaanteeameti kava näeb ette, et järgmisest aastast Haapsalus sõidueksamit enam teha ei saa. Foto: arhiiv

Maanteeamet ei tohi piirata teenuste regionaalset kättesaadavust ning praegune kärpekava tuleb ümber vaadata, kommenteeris riigikogu maaelukomisjoni esimees Ivari Padar pärast komisjoni erakorralise istungi lõppu.

Sotsiaaldemokraat Ivari Padari sõnul peab riigireformiga algust tegema läbimõeldult. "Tänasel maaelu komisjoni istungil ei kuulnud ma ühtegi selget argumenti, miks peaks sõidueksami tegemiseks tulevikus Võrust Tartusse või Narvast Rakverre sõitma," ütles Padar.

Tema sõnul on oluline see, et erinevate ametite üksiktegevused ei takistaks riigireformi õnnestumist. „Riigihalduse minister Arto Aas on pandud riigireformi eest vastutama, temal tuleb olukorda ka ohjata,“ lausus Padar.

Padari sõnul on töökohtade säilitamine maapiirkondades koalitsiooni omavaheline kokkulepe ja prioriteet, järelikult peavad ministeeriumid selle nimel ka koostööd tegema. „Me kõik oleme huvitatud riigireformi õnnestumisest. Seetõttu ei saa lubatavaks pidada, et iga ministeeriumi allasutus teostab reformi oma äranägemise järgi, näha tuleb üldisemat pilti,“ lausus ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tont
7 aastat tagasi

Eks see ole tavaline sotside håàltepyydmise poliitika -pahad tahtsid paha teha,aga meie saime òigel ajal jaole ja mòned bùrood jàid alles. Kogu selle nn. riigireformi mòte on ju selles,et koondada poliitiline vòim kitsa ringi refi ning sotside poliitikute kàtte jòuga ja vahendeid valimata. Eesmàrk pyhendab abinòu, nagu vanasti ùtlesid jesuiidid…