Homme algab Haapsalus Erki Meistri kunstilaager

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Erki Meistri kunstilaager Eri Meister oma õpilastega erakogu

Erki Meister oma õpilastega. Foto: erakogu

Neljapäeval algab Haapsalus kunstilaager, mille läbiviijaks on siin sündinud ja suvitav kunstnik ning helilooja Erki Meister. Kolme päeva jooksul valmivad tööd pannakse kõikidele vaatamiseks pühapäeval, 17. juulil Suur-Lossi 6 asuvas Kunstikojas.

„Usun, et iga inimest on võimalik joonistama õpetada. Mõnel on selleks lihtsalt veidi rohkem annet kui teisel, kuid kunstiteose tegemiseks vajaliku tehnika ja võtted suudab omandada iga soovija. Minul on vaid hea meel, et igal aastal jagub uusi huvilisi ning alati on ka neid, kes osalevad minu juhendatavas kunstilaagris mitmendat korda,“ selgitas Meister, miks ta juba kuuendat korda toimuva kunstilaagri korraldamise jälle ette võtab.

Kunstilaagri programm on mitmekülgne, osalejad teevad tutvust nii erinevate materjalide kui tehnikatega, kätt proovitakse šokijoonistamise, kiirkrokii, portree ja kehaosade joonistamisel ning laagri olulisim osa on aktimaal. „Loomulikult on inimese kujutamine on kõige põnevam, kuid seejuures ka kõige keerulisem, väljakutset jagub nii modellile kui joonistajatele. Siiski julgen seda ka algajatele pakkuda, vahel on just vaja ennast ületada ja piire nihutada, et inimene leiaks endast selle miski, mis teda kunstiga seob,“ märkis ta.

„Igale kunstnikule on suurimaks tunnustuseks, kui tema töö jõuab publiku ette ja seda saadab edu. Seetõttu lõpetame laagri juba traditsiooniliselt kõikidele avatud näitusega. Kui mõni teos või kunstniku käekiri hakkab kellelegi väga meeldima, saab kohe kunstnikult ka teose hinda küsida või uus tellimus sisse anda,“ kutsus Meister kõiki oma suvekodu aeda kunsti nautima.

Näitus avatakse Haapsalus, Suur-Lossi 6 kell 13.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments