Aurora jätkab Muhu väina regatil liidrina

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Jaht Aurora, Pille Kaasi meeskonnaga - Haapsalu Jahtklubi - A. Le Coq 59. Muhu Väina regatt 2016 - foto Meisi VoltPostimees
Aurora. Foto: Meisi Volt / Postimees

Eile õhtuks sai üle suurte lainete kulgenud Haapsalu-Kärdla etapiga sai pool Muhu Väina regatti läbitud. ESTLYS III klassis võitis etapi Haapsalu Jahtklubi jaht Aurora, kapteniks Pille Kaas, kes juhib ka üldkokkuvõttes.

Muhu Väina regati kolmanda, Loodusinvest Haapsalu-Kärdla etapi start anti teisipäeval kell 12.15 Rohuküla sadama lähistel Rukkirahu juures. Jahid läbisid väiksematest suuremateni 27 – 36 meremiili pikkuse distantsi. Stardihetkel oli tuulekiiruseks 10 – 12 m/s ning lained kuni kahemeetrised, mis lõid osalejatele ideaalsed tingimused korralikuks regatiks. Kella seitsmeks õhtul olid kõik merelised jõudnud Kärdla sadamasse.

Kolmanda etapi ORC I klassi parimateks olid Forte, kapteniks Jaak Jõgi Kalev Jahtklubist. Koondarvestuses on paremusjärjestus pärast kolme etappi sama nagu kolmandal etapil – Forte, Tuule, Sylvia.

ORC II klassi võitja oli Pärnu Jahtklubi jaht Merepärl, Alari Akermanni meeskonnaga. Üldarvestuses juhib kolme võiduga Merepärl, teisel kohal on Harles Liivi juhtimisel Adele (Baltsail JK), võrdse arvu punktidega on kolmandal kohal Ivar Aru meeskond jahil Cherie Kalev Jahtklubist.

III grupp ehk CD <8 klassis lõpetas kolmandana jaht Lagle II, roolis Ülari Velviste Saaremaa Merispordi Seltsist. Kadrile oli see juba kolmas etapivõit, mis hoiab neid ka liidripositsioonil üldkokkuvõttes. Pärast kolme etappi on teisel kohal Blanca ja kolmandal Lagle II. ESTLYS I grupi parim oli jaht Fanatic Kalev Jahtklubist, kapteniga Ain-Eke Jalastoga roolis. Fanatic jagas esikohta Venemaa jahiga Mir, sest korrigeeritud sõiduaeg oli neil sekundipealt sama. Üldarvestises juhib Mir, järgnevad Kalev Jahtklubi alused Fanatic ja Tessa. ESTLYS II grupi parima sõidu tegi Pärnu Jahtklubi jaht Windwalker, mida juhib kapten Priit Jürioja. Windwalker on ka üldarvestuses grupi parim, teine on Margus Hieti juhitud jaht Elli, kolmandal kohal on Pärnu jaht Põhjatäht Tanel Kursiga roolis. ESTLYS III grupi parim jaht oli kolmandal etapil Haapsalu Jahtklubi jaht Aurora, kapteniks Pille Kaas. Haapsalu Jahtklubi alustest oli Lion seitsmes, Elevants 11. Black Bird 14., Ägelind tulemust kirja ei saanud. Pärast kolme etappi juhib siin grupis Aurora, Kristi on teisel kohal ja kolmandal kohal on Salme Auguste nimeline jaht Kalev Jahtklubist. Haapsalu Jahtklubi alustest on Black Bird Tarmo Polliga roolis kaheksas, Lion Ragnar Kõivuga roolis 13., Elevants Agur Kruusinguga roolis 15. ja Ägelind Ionel Lehariga roolis 23. kohal. Folkboat klassis oli Loodusinvest Haapsalu-Kärdla etapil oli parim Muinasjutukuningas, kapteniks Jaanus Nõgisto, Haapsalu Jahtklubi alus Bacchus jõudis Kärdlasse neljandana. Koondkokkuvõttes on liider Muinasjutukuningas, teisel kohal on Lind ja kolmandal kohal Pertti Neero jaht Linda Kalev Jahtklubist, Bacchus on üldarvestuses kuues. Nüüd jääb regatt paariks päevaks Hiiumaale, sest täna päeval sõidetakse seal Postimees Kärdla Näkimadala regatt ja õhtul on purjetajatele juba traditsiooniks saanud regati ühine õhtusöök. Neljapäeva hommikul peetakse Kärdla sadamas ka „Vanade Kalade“ regatt optimistidel, kus vanemad merekarud saavad meenutada oma Optimist-klassi aegu. Regati pikimale, osalt ka öösel sõidetavale Musto Haapsalu-Tallinn etapile starditakse neljapäeva pärastlõunal. Tänavust Muhu väina regatti alustas kuus Läänemaa alust – ESTLYS III klassis Black Bird (kapten Tarmo Polli), Ägelind (kpt Ionel Lehari), Aurora (kpt Pille Kaas), Lion (kpt Ragnat Kõiv) ja Elevants (kpt Agur Kruusing), ning klassis Folkboot jaht Bacchus (kpt Olev Oolup). A. Le Coq Muhu Väina regatti korraldavad Kalev Jahtklubi, Pärnu Jahtklubi ja Saaremaa Merispordi Selts koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga. Regati ajakava: 13. juuli Kärdla Näkimadala regatt 14. juuli Kärdla–Tallinn 15. juuli Tallinna ring 16. juuli Tallinna lühirada

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments