0

Olerex lammutab Lihula uhiuue tankla

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Olerexi tankla Lihulas. Foto: Urmas Lauri

Lihula Olereks Arvo Tarmula

Uut Olerexi ootab lammutamine. Arvo Tarmula

Olerex lammutab Lihula tankla, mis sai valmis kolm aastat tagasi. Sama saatus ootab üht Valga tanklat. Lääne Elule teadaolevalt võetakse tankla koost lahti ja viiakse Lõuna-Eestisse, kus see uuesti kokku pannakse.

Lihulas Penijõe tee ristis asuv Olerexi tankla on 21. juunist suletud ja uuesti seda ei avata. Tankla ees asunud hiiglaslikud reklaamitulbad on maha võetud ja minema viidud, tanklat ümbritsevad ohutuslindid.

„Uuesti me seal tanklat ei ava. Remonti ta ei lähe. Otsime kinnistule uut otstarvet,” ütles Olerexi arendusjuht Mairo Hirmo.

Suletud tankla oli Olerexil esimene Läänemaal. Selle ehitus algas 2012. aasta septembris. Olerexile kuulub ka maa, kuhu tankla ehitati. Mullu juunis ostis Olerex ära Lukoili tanklaketi, sh Lihulas Alaküla teel asuva teenindusjaama. Olerexi esimesest tanklast asub see alla kahe kilomeetri kaugusel. Lukoili tankla läks remonti ja tänavu 20. juunist on see uuesti avatud. 21. juunil pani Olerex Penijõe tee ristis asuva tankla kinni.

„Kaks tanklat nii väikese vahega ei ole mõistlik,” ütles Hirmo.

Samasugune seis tekkis Hirmo sõnul pärast Lukoili tanklate ostu ka Valgas, kus asub kaks tanklat samal tänaval. Hirmo ütles, et ka Valgas suleb Olerex ühe tankla.

Küsimusele, miks otsustas Olerex sulgeda just kolm aastat tagasi ehitatud tankla, kui valida oli kahe vahel, vastas Olerexi turundusjuht Janne Laik, et uuenduskuuri saanud endise Lukoili tankla parkla on suurem ja ligipääs sinna parem.

„Suurtel veokitel on seal parem manööverdada,” ütles Laik.

Mairo Hirmo ei öelnud, mis otstarbe võiks Lihulas suletud tankla saada. „Mõned läbirääkimised on pooleli, aga me ei avalikusta,” ütles Hirmo. See, mis tanklast ja krundist saab, selgub kuu aja jooksul.

Lihula vallavolikogu esimees Jaak Kastepõld ütles, et pärast seda, kui Olerex Lukoili ära ostis, puudub Lihulas konkurents. „Meil on üks Eesti kallimaid hindu,” nentis Kastepõld. „Mina ise Lihulast kütust ei osta. Ma arvan, et paljud ei osta.”

Läänemaal on Olerexil nüüd kaks tanklat: üks Lihulas, teine Uuemõisas. Eestis kokku on Olerexil 80 tanklat. Pärast Lukoili tanklaketi ostu sai Olerexist Eesti suurim kütuse jaemüüja. Ettevõte põhineb sada protsenti Eesti kapitalil.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
kodanik
kodanik

Arvos ära aja lolli juttu. Selgelt ju aru saada miks selline kommentaar.

juku
juku

Põlemapanemine oleks lahkumine koos ilutulestikuga…

Pealkiri valetab
Pealkiri valetab

Lammutamine ja lahti võtmine on kaks eri asja.

Leili
Leili

Ei tea, kes see Kustas tegelikult on….

Ethel
Ethel

Kustas küll ei käi olerexis aga teab täpselt kuidas asi käib ?! Vähem valesid.

Arvos
Arvos

Ju ta on seal kunagi käinud, kasvõi midagi muud osta üritades.

Kustas
Kustas
Elan Lihulas, aga ei ole pikka aega tankinud Lihula Olerexis. Toetan Jaaku – selliste juba tegelikult pikka aega röövellikke hindade juures tekib juba protest, miks meie peame alluma Olerexi sellisele hinnapoliitikale. Põhiliselt tangin Virtsus kui Saaremaale minek, paak täis+20l kanister. Kord kuus samuti vaja sõita, kas Pärnu, Haapsalu või Tallinna poole. Kasutan iga võimalust, mitte tankida Lihula Olerexis ja arvan, et ma ei ole ainus ja uskuge see toimib. Näide viimasest tankimisest Virtsu Jetoilis. Bensiin 95, hind 1.053, sooduskaardiga 2 senti maha, paaki hinnaga 1.033 ja Lihula Olerex hoiab juba pikalt taset 1.125. Vahe üle 9 sendi. Siin ei teki… Loe rohkem »
hmm
hmm

Tere tulemast vabaturumajandusse. Oleks seal ükskõik mis muu firma üksinda laiutamas, võtaks ta samuti sellist hinda, mida kannatab võtta. Sa parem võta kodu lähedalt, muidu kolib sealt see ükski firma minema. Siis saad kütust ainult Haapsalust.

hmm
hmm

Arvutage nüüd ikka kokku ka kui palju sellest paar senti odavamast kütusest võidate. 10 euri aastas tuleb ära? Ja palju kulutate lisaks kütust kaugemal kütuse järel käies?

No kuulge..
No kuulge..

..mis te vingute! 🙂 sõidan saarelt mandrile ja mis ma näen, kütus mandril soodsam, jah alati panen paagi täis kui koju tagasi sõidan. Aga ei nuta, seepärast kedagi taga ei siuna, et saarel kütus kallim ja kolima ka selle pärast ei hakka! Paar senti kallim kütus nüüd küll hullu masendust ei tekita. Njh.. Seda pean tõdema, et Olerexist ei tangi!

Arvos
Arvos

Seda minagi. Ei suru olerexi püstolit paaki.

heh
heh

eestimaist firmat peaks ikka toetama ju.

Kah maalt
Kah maalt

Jaagul jutt täiesti õige! Ostan ka igal võimalusel mujal käies kütet. Maal on raha ka mujale investeerida kui ülemakstud kütusesse!

juku
juku

Läänemaa-kindlalt jedasi..a kuda?a menja seravnoo kudaa…

wpDiscuz