Pürksi pood avab taas uksed

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Pürksi pood 001
Pürksi pood. Foto: Urmas Lauri

Esmaspäeval avab Pürksi pood pärast kuu aega kestnud pausi taas uksed.

„Esmaspäeva hommikust on Pürksi poe uksed taas avatud, kell viis õhtul on ametlik avamine,” ütles uus poepidaja Ebekai Härm.

Pürksi Pood OÜ lõpetas poepidamise aprillis, nüüd toimetab poes uus rentnik Kuther Kaubandus OÜ.

Ettevalmistused poe taasavamiseks on uuel rentnikul läinud kavakohaselt. „Tarnijatega on väga head suhted, ei näe praegu esmaspäeval poe avamiseks ühtegi takistust,” ütles Kuther Kaubandus OÜ juhatuse liige Ebekai Härm.

Pürksis on vähe töökohti, tööl käiakse Haapsalus ja Tallinnas „Poepidajal on praegu raske, kui inimesed käivad linnas tööl ja poes ka,” nentis Pürksi poe toonane müüja Ene Kivi naistepäeval Lääne Elule.

„See ongi kõige suurem väljakutse, et kohalikud hakkaksid taas kohalikus poes käima,” ütles Ebekai Härm. „Nipp on lihtne: kaubavalik peab olema.” Väikestes poodides peaks tema sõnul vähemalt 500 toodet müügil olema. „Meil on tellitud tohkem,” nentis poepidaja.

Härmid üritavad poega oma perega hakkama saada. „Põhiliselt mina ja abikaasa, ühe müüja ehk võtame lisaks,” lausus Ringo Härm, kes oli eile poodi tellitud riiuleid Tallinnast toomas.

„Väikses kogukonnas on poe olemasolu väga oluline,” lausus Ebekai Härm. „Mõte tekkiski siis, kui saime aru, et pood kinni pannakse.” Härmid suudavad poe taasavada ilma pangalaenuta. „Oma rahaga saame hakkama, laenama ei pidanud,” ütles Ebekai Härm.

Poepidamisega pole Härmid varem tegelenud. Ebekai Härm on varasemalt tegutsenud näiteks Eesti piimal põhineva pulbrisegu eksportija OÜ Revala ekspordijuhina, abikaasa Ringo on ehitaja. Sünnikohta Noarootsi tagasi kolisid Härmid aasta tagasi. Ebekai Härm oli üks veebruari lõpus toimunud menuka Noarootsi esimese saunaralli korraldajaist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
xerxes
7 aastat tagasi

Inimesed, on suur asi, et pood on Pürksis. Ärge unustage käia. (Pole tegemist reklaamiga). Mulle meeldib käia, on jalutuskäigu kaugusel.