Tänasest tulevad müügile pilthoiatusega suitsupakid

Kaie Ilves

kaie@le.ee

sigarett Wikimedia commons

Suitsetejate elu muutub keerulisemaks. Arhiiv

Tänasest hakkas kehtima uus tubakaseadus, millega karmistuvad tubakatoodete märgistamise nõuded ja müügile tulevad pilthoiatusega sigaretipakid, teatas sotsiaalminiosteerium.

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski sõnul on pilthoiatused hea võimalus vähendada tubakatoodete atraktiivsust.

„Suurenenud tervisehoiatuste osakaal ja nähtavus pakenditel annab tarbijale selge signaali tubakatoodete tarbimisega kaasnevatest ohtudest. Eelkõige soovime muuta suitsetamist ebaatraktiivseks noortele. Kui 2014. aasta andmetel oli Eestis igapäevasuitsetajaid 22 protsenti, siis uute meetmetega soovime seda 2020. aastaks vähendada 18 protsendini. Iga edasine samm tubakapoliitikas viib eesmärgile lähemale ja vähendab otseselt tubakatoodete tarvitamisest tingitud tervisekahjusid.”

Seadus keelab tubakatoodetes lisandina ka vitamiinide, kofeiini või tauriini ja muude stimulaatorite kasutamise. Samuti ei tohi kasutada aineid, mis annavad tubakasuitsule meeldiva värvi, ja aineid, mis hõlbustavad nikotiini omastamist. Tubakatoodete filtrid, paberid, pakendid või kapslid ei tohi edaspidi sisaldada maitse- ja lõhnaaineid, tubakat ega nikotiini.

Pilthoiatuste kasutamine on kohustuslik sigareti- ja tubaka-, sh vesipiibutubaka pakenditel.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Leatherman
7 aastat tagasi

Kes neid ei oska tarbida on veel nõrgemad!

juss
7 aastat tagasi

Sigaret ja alko on nõrkade inimeste tunnus!

lõputa õudus
7 aastat tagasi

Miks riik ei võiks koheselt päeva pealt lõpetada tubakatoodete tootmise ja müügi. Miks inimesi niiviisi hirmutada. Parem õudne lõpp kui lõputa õudus.

Benchmade
7 aastat tagasi

Tegelikult on see protsent 23!

aru ma ei saa
7 aastat tagasi

Kui 2014 aasta andmetel oli igapäevasuitsetajaid 22%, siis 2020 tahetakse viia see 18%. Miks aasta 2015 andmeid pole? Kus nad need protsendid võtavad? Äkki on meil tänase seisuga juba 19%.

Leatherman
7 aastat tagasi

Kus täpsemalt müügil on tahaks juba osta?