Cafe Hugo hakkab pakkuma gluteenivaba toitu

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 11

Täna keskpäeval avas Haapsalu Promenaadil uksed kohvik Hugo.

Villa Friedheimi ruumides tegutseva kohvik Hugo pidamise on Britha Mardisoolt üle võtnud Anželika Murik ja Irma Mustonen, kes hakkavad klientidele pakkuma kiiksuga menüüd.

Kohvik Hugo perenaine Andželika Murik rääkis, et menüüd iseloomustab väikene kiiks. „Kui eelmine kohvikupidaja keskendus mereandidele, siis meie pakume pigem gluteeni- ja laktoosivabu taimetoitu,” ütles Murik. Ta tõmbas paralleeli Tallinnas tegutseva Kivi, Paber, Käärid kohvikuga, mis on tuntud ka kui üks Eesti parimaid gluteenivaba toitu pakkuv kohvik.

Hugo menüüst leiab ka kana- ja veiseliha. „Sealihatoite ei ole,” sõnas Murik. Magustoiduks on lai valik kooke.

Uuendusena tõi Murik välja, et nüüdsest on Hugos käsitööõlle lett, kust saab soetada maheda maitsega käsitööõlut. 

Anželika Murik lisas, et väliterrassi kõrval on kasutada aiaga piiratud plats, mis sobib hästi peredele, kellel on kaasas väikesed lapsed.

Kohvik Hugo on välja pakkunud võimaluse kohalikel noortel muusikutel õhutit väliterrassil musitseerida ja niimoodi taskuraha teenida. „Mõne noore muusikuga oleme juba läbi rääkimas,” teatas Murik. Üks neist on alles 7aastane tänavamuusik Hugo. Ansamblite asemel noori muusikuid kasutada on Muriku sõnul odavam, sest ansamblid küsivad liiga suurt esinemistasu.

Hugo jääb avatuks kuni augustini. „Sügisel ja talvel ei tuleks kohvikupidamine kõne allagi, sest ruumides ei ole kütet,” sõnas Murik.

Kohvik on suvel avatud iga päev alates kella 12st. Reedel ja laupäeval suletakse uksed kell 23, muudel päevadel tund aega varem. Murik lisas, et linnavalitsus andis loa kohvik lahti hoida südaööni. „Kui suvel kliente jätkub, siis kedagi kell 23 minema ajama ei hakka,” ütles Murik.

Kohviku seintel ripuvad Ülo Telgmaa maalid ja kõlareist kõlab klassikaline muusika.

Kohvik Hugo mahutab 60 inimest. 

Fotod: Arvo Tarmula

cafe hugo1 cafe hugo2 cafe hugo3 cafe hugo4 cafe hugo5 cafe hugo6 cafe hugo7 cafe hugo8 cafe hugo9 cafe hugo10 cafe hugo11

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tom
7 aastat tagasi

Kiiksuga oli see mikk eelmine härra seal, vist laubert kui ei eksi

Miina
7 aastat tagasi

Kus see Hugo kohvik asub,mis tänaval?kiiksuga toidud on kindlasti väga maitsvad,suu jookseb juba vett.ehk leiame üles.

Kiiksuga fotod
7 aastat tagasi

Kiiksuga fotosid on paha vaadata. Kõikide artiklite juuures horisondist väljas võtted. Aeg oleks aru saada, et see ei ole sobilik. Tööd tuleb korralikult teha ja publikule esitleda.

Benchmade
7 aastat tagasi

Pagulaskeskuse einelaud või kui venna ihu ei pakuta?