Lihula vallavalitsus teatab

Merilin

merilin.sellik@le.ee

Kirikuküla Tikavälja kinnistu detailplaneeringu algatamine. Keskkonnamõju strateegilise hindamise mittealgatamine

Lihula Vallavalitsus algatas 10.05.2016. a korraldusega 183 Kirikuküla Tikavälja kinnistu (katastritunnus 41101:002:0162, pindala 10,0 ha) detailplaneeringu ning otsustas mitte algatada Tikavälja detailplaneeringu keskkonnamõju strateegilist hindamist.
Lihula Vallavolikogu 10.06.2004 otsusega nr 30 on kehtestatud Tikavälja kinnistu detailplaneering, millega nähakse ette eraldada kinnistust 2,4 ha suurune ärimaa sihtotstarbega osa ja rajada sellele puhkeküla, milles on külalistemaja, kuni 20 m² suuruse ehitise aluse pinnaga majutushooned ning alad telkimiseks ja haagissuvilatele.
Algatatava detailplaneeringu eesmärk on jagada Tikavälja kinnistu kaheks: maatulundusmaa sihtotstarbega ning elamu- ja ärimaa sihtotstarbega maaüksuseks; maaüksuste hoonestusala, ehitusõiguse, liiklus- ja parkimiskorralduse, servituutide, tehnovõrkude ja -rajatiste asukoha ning keskkonnakaitse abinõude kindlaksmääramine seoses elamu ja kuni 50kohalise puhkeküla ehitamisega. Planeeringuga muudetakse kehtiva Tikavälja detailplaneeringu lahendust, asendades kavandatud ärimaa sihtotstarbega maa-ala osaliselt elamumaa sihtotstarbega maa-alaga. Vastavalt planeerimisseaduse § 140 lõikele 7 tuleb detailplaneeringu muutmiseks koostada uus sama planeeringuala hõlmav detailplaneering.
Detailplaneeringuga ei muudeta Lihula valla üldplaneeringut.
Tikavälja kinnistu asub Matsalu rahvuspargi piirangu- ja sihtkaitsevööndis. Planeeringuga kavandatakse tegevus, mis kuulub keskkonnamõju hindamise ja keskkonnajuhtimissüsteemi seaduse § 6 lõikes 2 toodud tegevusalade hulka (turismimajandus), mille puhul tuleb otsustajal anda eelhinnang ja kaaluda, kas tegevusega kaasneb oluline keskkonnamõju. Puhkeküla rajamine kuulub Vabariigi Valitsuse 29.08.2005 määruse nr 224 „Tegevusvaldkondade, mille korral tuleb anda keskkonnamõju hindamise vajalikkuse eelhinnang, täpsustatud loetelu1” §-s 14 toodud turismimajanduse objektide nimekirja, mille puhul tuleb otsustajal anda keskkonnamõju hindamise vajalikkuse eelhinnang (väljaspool tiheasustusala asuv hotell, puhkeküla või laager).
Tikavälja kinnistu detailplaneeringuga kavandatava elamu ja puhkeküla ehitamisel ei ole olulist keskkonnamõju. Matsalu rahvuspargi lõunapiiril Penijõe–Suitsu riigimaantee ääres asuv planeeritav maa-ala on olnud hoonestatud, sellel paiknevad Tikavälja talu hoonete varemed. Ehitust ei kavandata avamaastikele. Tikavälja detailplaneeringuga kavandatavail tegevustel eraldi või koos muude tegevustega eeldatavalt olulist ebasoodsat mõju Natura 2000 võrgustiku ala Matsalu rahvuspargi kaitse-eesmärgile ei ole ning keskkonnamõju strateegiline hindamine ei ole vajalik.
Detailplaneeringu koostamise korraldaja ja detailplaneeringu kehtestaja on Lihula Vallavalitsus, detailplaneeringu koostaja Arte Verde OÜ. Detailplaneeringu algatamise ja strateegilise keskkonnamõju hindamise mittealgatamise korraldusega on võimalik tutvuda Lihula vallamajas (Jaama 1, 90302 Lihula, Läänemaa) tööpäeviti kl 9–13 ja 14–17 (telefon 472 4630) või Lihula valla interneti kodulehe www.lihula.ee.

Lihula Vallavalitsus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments