HÕFF algab: vaata ürituste kava

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

hoffi avaparaad pressimaterjal

HÕFFi avaparaad 2015. aastal.

Täna kell 18.30 stardib Haapsalu Kultuurikeskuse ees 11. Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival.

Avashow'l leiab aset volbriööst inspireeritud tantsuline manamine, mille idee taga seisavad pealinna ühed erinäolisemad koreograafid Rene Köster ja Helina Reinjärv. Aktsioonis teevad kaasa ka Haapsalu kohalikud noored T-Stuudiost, J-J Street'ist, Läänemaa ühisgünaasiumist ning iga julge filmi- ja tantsusõber, kes tunneb, et ta on ära nõiutud, on oodatud ka kaasa tegema või sellele kaasa elama.

11. HÕFFi avamine jätkub Haapsalu kultuurikeskuse suures saalis, kus näeb visuaalkunstniku Ragnar Markuse (GIF Visuals) festivali avaklippi ning peale avasõnu läheb peale Jordaania filmi "Varju all" Euroopa esilinastus, mida esitlevad filmi BAFTA-le nomineeritud lavastaja Babak Anvari ja produtsent Lucan Toh. Filmi tegevustik toimub 1980ndate Iraani-Iraagi sõja aegses Teheranis ning ning põimib sõjast tingitud hirmud mütoloogilise, tuule kaudu rändava džinni lugudega.

HÕFF annab tänavu traditsioonilise elutööpreemia legegendaarsele fantaasiakino uuendajale ja tunnustatud animaatorile Karel Zemanile (1910-1989), kelle loomingust on inspiratsiooni ja ideid saanud mitmed Hollywoodi staarrežissöörid nagu Terry Gilliam, Tim Burton ja Wes Anderson. Tšehhi animaatorit Zemani on tema uuendusmeelsuse, tehnoloogilise leidlikkuse ning piiramatu fantaasialennu tõttu võrreldud tihti fantaasiakino vanaisa George Méliès’iga. Sellega seoses näitab HÕFF kolme tema klassikuks saanud teost: “Back Cupi saare saladus”, “Imeline parun Münchhausen” ja “Varastatud õhulaev”. Karel Zemani postuumne elutööpreemia antakse tema lesele üle laupäeval kell 18 kultuurikeskuse suures saalis enne filmi “Johnny Frank Garretti viimane sõna” ametlikku Euroopa esilinastust.

HÕFFi ürituste kava

Reede, 29. aprill

18.30 – avashow

22.00 – avab uksed festivali klubi APTEK (DJ-d Magik Breed, Radioaktivs, Drive)

23.00 – legendaarne HÕFFi PIDU Kuursaalis (DJ-d Sander Mölder, Kask, Nikolajev, Kersten Kõrge)

14.30-02.30 – Escape Room@HÕFF

Laupäev, 30.aprill

12.00 – HÕFFi mälumäng

14.00 – raamatulaada avamine kultuurikeskuse fuajees

14.30 – Õudusromaani "Horrostör" esitlus kultuurikeskuse fuajees

16.00 – Lühijutuvõistluse "Horrostör" finaal kultuurikeskuse fuajees

17.00 – Jüri Kallase ettekanne elutööpreemia laureaadist Karel Zemanist kultuurikeskuse fuajees

18.00 – Filmi „Johnny Frank Garretti viimane sõna“ Euroopa esilinastus ja postuumse elutööpreemia kätteandmistseremoonia.

19.30 – Diskussioon teemal „Koomiks ja film“ Kultuurikeskuse fuajees.

22.00 Festivali lõpupidu festivaliklubis APTEK (DJ-d Dr. Dreso, Dr. Cortes)

24.00 – Kultuuriajaloolase Jüri Kuuskemaa ettekanne volbriöö ja nõidade teemal enne “Alucarda” seanssi.

24.00 – Öine orienteerumismäng algusega kultuurikeskuse eest.

Pühapäev, 1. mai

11.30-13.30 – Maskide valmistamise töötuba

12.00-16.30 – Escape Room@HÕFF, Kultuurikeskuse rõdusaali kõrval.

15.30 – festivali lõpetamine filmiga „Teekond lõunasse“.

 

Filmide kava HÕFFi kodulehel www.hoff.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
HTR
7 aastat tagasi

Kui inimesed mõnikord peatuvad, selleks et elu üle järele mõelda, avastavad nad pahatihti avastavad nad pahatihti et on tegelenud liiga palju tühja tähjaga ja ei ole suutnud keskenduda peamisel. mõnikord inimesed ei kujutagi isegi ette, mis see peamine on.