Nordea Baltimaade äri on müügis, otsitakse kosilast

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: arhiiv

danske_nordea_sularahaautomaat

Pangandussektoriga otse või kaude seotud ning anonüümsust palunud allikate sõnul käivad Põhjamaade suurimas pangandusgrupis müügiettevalmistused ning tehing võib toimuda lähiajal, kirjutab Äripäev.

Väidetavalt on sellega tegeletud juba ligi poolteist aastat. Nordea Baltimaad võiks olla mahlane amps, sest Baltikumis teenis pank möödunud aastal kasumit kokku 91 miljonit eurot. Ettevõtte hind võiks Äripäeva hinnangul olla suurusjärgus üks miljard eurot.

Äripäevaga vestelnud allikad käisid välja, et võimalik ostja võib olla nii kohalik pank kui ka suurpank mujalt. Nii pakuti ühe ostjana mais börsile tulevat ja kasvuvõimalusi otsivat LHV panka ja Euroopa suurimat ja Suurbritannias pesitsevat HSBC panka.

Loe pikemalt Äripäevast.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz