Algav silla remont häirib liiklust Haapsalu–Keila maanteel

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Teeehitus

Pilt on illustreeriv. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu–Keila maantee 39. kilomeetril paikneva kitsa Kuijõe–Mõisa silla lammutamist alustati eelmisel neljapäeval.

Maanteeameti Lääne regiooni sillainseneri Ervin Heina sõnul on valminud ajutine sild, millele liiklus suunatakse. Ajutisel sillal on üks sõidurada, mistõttu tuleb seal liigeldes olla eriti tähelepanelik, sest seal sõidab palju raskeveokeid.

Plaani kohaselt lammutatakse praegune sild osaliselt. Terasest torusild paigaldatakse seniste sammaste vahele ja täidetakse täitematerjaliga kuni pealmise katendi konstruktsioonini. Pealesõidukohtadel laiendatakse muldkeha 130 meetri ulatuses, rajatakse uus killustikalus ning sillale ja pealesõidukohtadele pannakse uus asfaltbetoonist sõiduteekate.

Uue silla laius on 9 meetrit ja kandevõime 240 tonni. Silla projekti koostas OÜ Tilts Eesti filiaal. Silda ehitab NordPont OÜ. Sild peab valmis olema mai alguseks. Uue silla maksumus on 130 000 eurot. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments