Neljast mehest jooksis Haapsallu kaks

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

rain seepõld ja kaido vetevoog

Rain Seepõld (vasakul) ja Kaido Vetevoog poseerisid laupäeva hommikul pärast rasket jooksu Haapsalu piiril. Foto: erakogu

Reede õhtul Tallinnast Haapsallu jooksma pidanud neljast mehest jõudsid joostes kohale kaks.

Kuu aja pärast Horvaatias peetavaks saja miili jooksuks valmistuvatest meestest läbisid kogu distantsi  Kaido Vetevoog ja Rain Seepõld.

Kaupo Tiislär läbis kogu teekonna jalgrattal, sest tundis kehas väsimust. Nimelt osales Tiislär kahe nädala eest maailmakuulsal Vasaloppeti 90 kilomeetrisel suusamaratonil.  

Priit Valk katkestas jooksu, sest libastus pimedal ja libedal teel ning nihestas jalga.

Kogu teekonna jooksujalu läbinud Vetevoog nentis, et raske treening läks igati asjaette. „Eesmärgiks oligi pikalt ja rahulikult joosta,” ütles Vetevoog. Ta lisas, et taolised ülipikamaajooksud ei ole temale kaugeltki mitte igapäevased, kuid kehale vajalikud, kui eesmärgiks on mõni ränkraske katsumus.

„Selleks, et võtta ette 100 miili jooks, peab olema kogemuste pagasis mõni 100 kilomeetri jooks,” põhjendas ülipikamaajooksja.

Vetevoog jookseb enda sõnul nädalas umbes 80 kilomeetrit. „Sel nädalal tuli veidi rohkem,” sõnas Vetevoog.

Vetevool ja Seepõllul kulus saja kilomeetri läbimiseks 11 tundi ja 10 minutit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments