Ansip: Odini sõdalastest on üks samm roheliste mehikesteni

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Andrus Ansip 051

Andrus Ansip Haapsalus mais 2014 europarlamendi kampaaniat tegemas. Foto: Urmas Lauri

Euroopa Komisjoni digivolinik Andrus Ansip kritiseeris pagulastevastase omakaitsegrupeeringu Odini sõdalased loomist, märkides, et sellest on ainult üks samm roheliste mehikesteni.

“Mis puudutab Odini sõdalasi, siis ma olen põhimõtteliselt igasugustele taolistele paramilitaarsetele grupeeringutele vastu. Sealt on ainult kukesamm roheliste mehikesteni,” ütles ekspeaminister Ansip viidates Ukraina Krimmi poolsaare hõivamisel Venemaa poolt kasutatud paramilitaarsetele üksustele.

“Kui üks aus Eesti mees tahab Eesti õiguskorda kaitsta, siis liitugu politseiga nii nagu 2007. aastal aprillimässu ajal inimesed massiliselt liitusid politseiga asudes tegutsema abipolitseinikena,” soovitas Ansip reedel Tallinnas kohtumisel ajakirjanikega. “See minu meelest on korrektne lahendus, ehkki ma väidan, et need hirmud on põhjendamatud,” lisas ta.

“Kedagi ei tooda Eestisse vägivaldselt. Praeguseks võiksime ikka juba aru saada, et Eesti ei ole ka pagulaste jaoks atraktiivne riik, siia ei kiputa väga tulema ja see põhjus on ka enamasti selge, et elatustaseme vahe Soome ja Rootsi ja Eesti vahel on endiselt väga suur ja kui inimene on sunnitud oma kodust lahkuma, siis ta pigem valib uueks elukohaks selle, kus elutingimused on paremad ja vaatamata sellele, et ta elu on ohus, ei taha ta minna vaesematesse liikmesriikidesse.

“Eks me võime ju kuidagi neid hirme mõista, aga kui meil pole ühtegi pagulast, aga keegi juba valmistub siin nende massiliseks tulekuks, siis need hirmud on selgelt ebaproportsionaalsed,” lisas Euroopa Komisjoni volinik Ansip.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohe ei tahaks, aga
8 aastat tagasi

…olen Ansipiga peaaegu, et nõuski. Olen Odini sõdalaste vastu järgnevatel põhjustel: a) tegu on karja silmakirjatsejatega. Naisena on mul väga kummaline kuulata nende jutte sellest, kuidas nemad tahavad eesti naisi kaitsta. Aga kus nad siis siiamaani olnud on, ah? Võin kinnitada, et tänaval ei ahistata ka praegu mitte vähe, aga see neid nagu ei huvitaks. Mitte ükski kord, kui mulle on tänaval või mujal avalikus kohas soovimatult lähenenud mõni mees, ei ole mitte keegi vahele tulnud. Pööratakse pilk ära ja tehakse nägu, et pole olemas. Seda teevad muide ka meesterahvad. Kust nüüd need Odini sõdalaste mehed, meie “naistekaitsjad” siis järsku… Loe rohkem »

Asi pole
8 aastat tagasi

…ju nimes,vaid selles,et suur osa rahvast poliitikuid enam ei usalda. Ja poliitikud kardavad rahvast. Ka Päts reetis Eesti,kui sõlmis baaside lepingu ja lubas venelased ilma vastupanuta riiki. Ajalugu kordub.Ja süüdi pole poliitikud,vaid lambarahvas,kes iga kord samu (valesid) valikuid teeb….

vaataja
8 aastat tagasi

Odini mudilased

meenutame, et
8 aastat tagasi

komparteiga liitudes tal see hirm puudus

tõesti
8 aastat tagasi

hakkab jälle pihta see venelastega hirmutamine.

Kübe
8 aastat tagasi

Külvivolinik unustab ära, et tegu on EESTI meestega, mitte sibulatega. Roheliste mehikestega saame hakkama aga mustade mehikestega võime hätta jääda.

mutionu
8 aastat tagasi
Reply to  Kübe

Ikka vastupidi, mustad mehikesed ei tule tankidega.