Haapsalu Tervisedenduse ja Rehabilitatsiooni Kompetentsikeskus võib saada rahasüsti

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Riigihalduse minister Arto Aas allkirjastas käskkirja, mille alusel saavad maakondlikud kompetentsikeskused kokku 3,85 miljonit eurot toetust. Toetuse eesmärk on kasvatada piirkondade majandusaktiivsust väljaspool Harju- ja Tartumaad.

Riigihalduse ministri Arto Aasa sõnul aitavad kompetentsikeskused tõsta kohalike ettevõtete konkurentsivõimet nii Eestis kui ka välisturgudel.

„Riik aitab kaasa Eesti ettevõtjate arengule teadmistemahuka tootmise suunal. Olenemata Eesti väiksusest on piirkonnad väga erinäolised ning igas maakonnas tuleb arendada just neid tegevusi, mis on sealsed eripärad,“ ütles minister. „Vajadus nii uute tehnoloogiate kui ka tootearenduse järele on väga suur ka väljaspool Harjumaad ja Tartumaad. Nii näiteks tuleb arendada maavarade väärindamist Ida-Virumaal või puidutöötlemist Lõuna-Eestis, kus on ka selleks vajalikud ressursid ja ettevõtted,“ lisas minister Aas.

Toetust saavad taotleda tegutsevad maakondlikud kompetentsikeskused vara soetamiseks, seminaride, konverentside ja ürituste korraldamiseks, turundustegevuseks või rahvusvahelistel messidel ja konverentsidel osalemiseks. Tegutsevatele kompetentsikeskustele avatava taotlusvooru mahuks on planeeritud 3,85 miljonit eurot. Taotlusi toetatakse 85 protsendi ulatuses ning maksimaalne toetuse suurus on 700 000 eurot.

Taotlusi saab esitada 14. aprillini 2016 ning Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) teavitab vooru tingimustest tegutsevaid kompetentsikeskusi kirja teel vähemalt 45 päeva enne taotlusvooru tähtpäeva.

Toetust saavad taotleda kõik kuus Eestis tegutsevat kompetentsikeskust:
· Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa Kolledži Põlevkivi Kompetentsikeskus
· Targa Maja Kompetentsikeskus Rakveres
· Tervisedenduse ja Rehabilitatsiooni Kompetentsikeskus (TERE KK) Haapsalus
· Teadmistepõhiste Tervise- ja Loodustoodete Kompetentsikeskus PLANTVALOR Karksi-Nuias
· Puidutöötlemise ja Mööblitootmise Kompetentsikeskus TSENTER Väimelas
· TTÜ Kuressaare Kolledži Väikelaevaehituse Kompetentsikeskus

Tegemist on Euroopa Regionaalarengu Fondist kaasrahastatava toetusmeetmega, mis on suunatud kohaliku ettevõtluskeskkonna arendamisele, tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamisele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Haapsalu saab terviseedenduse kompetentsikeskuse jaoks EASilt raha | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] Vt ka: "Haapsalu Tervisedenduse ja Rehabilitatsiooni Kompetentsikeskus võib saada rahasüsti" […]