Kullamaa vald tunnustab Eesti vabariigi aastapäeval nelja inimest

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Riina Gilden

Kullamaa vallavalitsus tunnustab Eesti vabariigi 98. aastapäeva puhul kaht inimest Kullamaa medaliga, kaks inimest saavad Kullamaa valla vapimärgi.

Kullamaa medali saavad Margus Jehe ja Mari-Kaarina Hiltunen. Margus Jehe on Kullamaa Püha Johannese koguduse kauane juhatuse esimees, ettevõtja ja omavalitsustegelane, kohaliku maaelu väärtustaja.

Mari-Kaarina Hiltunen on Soome Raahe koguduses sõpruskoguduste töörühma juht, kes hoiab üleval sõprussuhteid ja koostööd Raahe, Kullamaa, Lääne-Nigula ja Märjamaa koguduste vahel.

Kullamaa vapimärgi saavad Aare Lauren ja Riina Gilden (pildil). Aare Lauren on Kullamaa vallavalitsuse pearaamatupidaja 2010. aastast, Kullamaa vallavalitsuse ning volikogu arengu- ja majanduskomisjoni liige 2013. aastast. Ta on veel MTÜ Lääne Vibulaskjad juhatuse liige ja eestvedaja, aktiivne ja tunnustatud vibusportlane, MTÜ Kodukant Läänemaa juhatuse liige.

Riina Gilden on Kullamaa keskkooli õpetaja ja huvijuht, kelle eestvedamisel on korraldatud üle valla üritusi, nt Kullamaa kihelkonna tantsupidu, laulud ja tantsud tähtedega, mis pälvis ka aasta kultuurisündmuse tiitli maakonnas. Tema juhendamisel tegutsevad Kullamaa koolis rahvatantsu- ja võimlemisrühmad, need on osalenud nii maakonna kui ka üleriigilistel tantsu- ja võimlemispidudel.

Autasud antakse üle 24. veebruaril kell 12 Kullamaa vabadussamba juures peetaval pidulikul tseremoonial.

Kullamaa medal antakse inimesele, kes on kaua aega olnud valla teenistuses ja pälvinud volikogu või vallavalitsuse erilise austuse ja lugupidamise. Vald on 2002. aastast välja andnud 45 medalit.

Kullamaa vapimärke on 2002. aastast välja antud 104. Vapimärk antakse inimesele vapra teo
või silmapaistva saavutuse eest inimesele, kes on olnud valla teenistuses.

Kullamaa annab välja veel valla aukodaniku nimetust koos suure teeneteristiga. Vallal on praegu kuus aukodanikku. Kullamaa valla teeneteristi on saanud 17 inimest.

Autasud antakse üle 24. veebruaril kell 12 Kullamaa vabadussamba juures peetaval pidulikul tseremoonial.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
einoh,
8 aastat tagasi

tubli, Jüri, nii saad ka ise mõne kopsaka ordeni

1001
8 aastat tagasi

Lisaks on välja antud hulgaliselt Kullamaa valla aukirju ja tänukirju.

vaatleja
8 aastat tagasi

Kui nelja inimest tunnustatakse on kohatu ühe pilt tekstile lisada.

Ha-ha
8 aastat tagasi

Isegi hr. Aivar Riisalu on suure uhke risti omanik, mille eest seda ei tea. Valla kodulehel sellealast huumorit küllaga!