Matemaatikas on parimad nuputajad Metsküla algkoolis ja Haapsalu põhikoolis

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Metsküla algkooli nuputajad

Metsküla algkooli lapsed on tänavustel maakondlikel aineolümpiaadidel  võitnud kõige rohkm auhinnalisi kohti. Pildil on matemaatikaülesannete lahendamise võistluse võitjad Tõnis Lepp, Samuel Kastepõld, Silver Nikkel ja Eva-Maria Kastepõld. PILLE KAISEL

Kolmapäeval, 17. veebruaril oli Haapsalu põhikoolis Nuputa 2016 Läänemaa voor, millest võttis osa 33 võistkonda.
Nuputa on võistkondlik matemaatikaülesannete lahendamise võistlus, kus osalevad 5.-6. klasside neljaliikmelised ja 7. klasside kolmeliikmelised võistkonnad.
5.- 6. klasside arvestuses osales kokku 12 võistkonda: Metsküla algkoolist, Kullamaa keskkoolist, Ridala põhikoolist, Oru koolist, Uuemõisa algkoolist, Lihula gümnaasiumist (2 võistkonda), Haapsalu linna algkoolist (2 võistkonda) ja Haapsalu põhikoolist (3 võistkonda).
 

Tulemused

5.-6. klass
1. koht. Metsküla algkool, 28,5 p, koosseisus Tõnis Lepp, Samuel Kastepõld, Silver Nikkel, Eva-Maria Kastepõld; õpetaja Pille Kaisel.
2. koht. Haapsalu linna algkooli I võistkond, 26 p. Marie Keldrima, Evalota Masing, Pärtel Ruut, Matteus Kalda; õpetajad Siivi Põder, Merle Moumets ja Lii Habak.
3. koht Haapsalu põhikooli I võistkond, 18,5 p. Kert Kallas, Grettel Maide, Fiona-Elis Protas, Eliise Veltri; õpetajad Lea Liht ja Liia Lees.

7. klass
1. koht. Haapsalu põhikooli II võistkond, 29 p. Nuputasid Kaisa Uik, Elina Karlson, Marlene Schwindt; õpetaja Ülle Lumeste.
2. koht. Virtsu kool, 26 p. Lii Urb, Alari Nuut, Kaaro Saatmäe; õpetaja Siivi Jõgi.
3. koht. Haapsalu põhikooli V võistkond, 26 p. Jelizaveta Salihova, Maian Tohver, Reio Ilau, juhendaja Kaja Engman.
Teise ja kolmanda koha otsustas lisaülesande lahendamine.

7. klasside arvestuses osales 11 võistkonda: Kullamaa keskkoolist, Ridala põhikoolist, Virtsu ja Oru koolist, Lihula gümnaasiumist (2 võistkonda) ja Haapsalu põhikoolist (5 võistkonda).

Metsküla algoolis õpib 14 last. Et 1. ja 2.klassi lastele võistlusi ei ole ja 3. klassi ei ole Metsaküla koolis, saavad võistlustel käia 4., 5. ja 6. klassi õpilased, selgitas koolijuhataja ja õpetaja Pille Kaisel. Neid on kokku 9 ja kõik nad on osa võtnud vähemalt ühest olümpiaadist. Matemaatikaolümpiaadist võttis osa üheksast kuus, 6. klasside ajalooolümpiaadil osales viiest lapsest neli – üks laps oli haige . ja nad tõid koju esimesed kolm kohta.
Mõlema vanuseklassi kaks paremat võistkonda lähevad maakonda esindama finaalvõistlusele Raplas.
Ülesanded koostas Eesti matemaatika selts koostöös teaduskooliga, võistluse korraldasid õpetajad Siivi Jõgi, Kaja Engman ja Ülle Lumeste. Võitlust toetas Läänemaa omavalitsuste liit.

Aitäh korraldajaile ja palju õnne edukamaile!
Anneli Vaarpuu
Lääne maavalitsus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments