Jaanus Karilaid: täna näeme, kas IRL murtakse Partsi nimel maha või suudavad nad jääda rahvaga ühtseks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu volikogu (46) Jaanus Karilaid arvo tarmula Jaanus Karilaid. Foto. Arvo Tarmula

Riigikogu õiguskomisjon arutab täna kaheteistkümne opositsioonisaadiku algatatud eelnõu, mis muudaks palju eriarvamusi tekitanud kooseluseaduse kehtetuks.

Eelnõu algataja Jaanus Karilaidi sõnul loodab ta tänasel komisjoni istungil IRL-i esindajate meelekindlusele, sest suure tõenäosusega sõltub just nende häälest, kas kooseluseaduse kehtetuks tunnistamise seadus leiab toetust või mitte, teatas riigikogu Keskerakonna fraktsiooni pressiesindaja.

„Täna otsustatakse õiguskomisjonis, kas kooseluseaduse kehtetuks tunnistamine leiab parlamendis toetust või mitte. See sõltub aga suuresti IRL-i esindajatest. Kui nemad toetavad kaheteistkümne EKRE ja Keskerakonna saadiku poolt ühiselt algatatud kooseluseaduse kehtetuks tunnistamist, siis on peatselt see ühiskonda lõhestav pseudoprobleem poliitilisest päevakorrast maas. Sisuliselt on tegemist tõehetkega IRL-i jaoks. Täna näeme, kas IRL murtakse Partsi nimel maha või suudavad nad jääda rahvaga ühtseks,“ sõnas kooseluseaduse kehtetuks tunnistamise eelnõu algataja Jaanus Karilaid.

„Seni on parlamendi koridorides jäänud mulje, et antud küsimuses on meil IRL-iga väga hea üksteisemõistmine,“ rääkis Karilaid. „Ma loodan, et see jätkub ka tänasel komisjoni istungil ning kooseluseaduse tühistamise eelnõu saadetakse saali komisjonipoolse toetusega. Isamaa ja Res Publica Liidul on aeg näidata, et nad seisavad enda valijate eest.“

Õiguskomisjoni istung algab täna kell 14 ja kooseluseaduse kehtetuks tunnistamise eelnõu on päevakorras neljanda punktina.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nuh Karilaid
8 aastat tagasi

Kas nutt varuks?

Enna-A.Pold
8 aastat tagasi

Abielu on kas kristlik või ilmalik ja reguleerib kenasti heterosuhteid. Milleks siis veel kooseluseadus – tuleb tühistada ja töötada välja samasoolistele oma.Ühiskond peab andma omad väärtushinnangud meie tulevasele elule. Poliitikutelt ootame alati, et näitaksid oma ausat nägu.Selleks me Sind ju valisime.Mina võin olla-“ei kala ega liha”,aga Sina-poliitik- ei või. Poliitik, kes ei ütle välja enda valija arvamust näoga rahva poole, ei ole usaldusväärne ja tuleb tagasi kutsuda (töötada parem välja poliitiku tagasikutsumise mehhanism ja raiuda see põhiseadusesse)

Uno Ed.Taats
8 aastat tagasi

Riigikogu ei peaks selle kooselu seadusele oma aega ja enrgiat praegu kulutama seni kui lahendamata palju olulisemad propleemid.Näiteks: riigireform ja selle läbiviimine.Mis aga puutub hr. Parts`i,siis praegu ei tule küll ühtegi teise sama võimeka demagoogi nime meelde.Arvan aga et eestis leidub kindlasti ka ausaid kohustundlikke ja kompentenseid inimesi sellele ametikohale.Iga tahes näitab praegune olukord riigikogus ilmekalt koalitsiooni püüet jõuda viie vaesema riigi hulka EU-s.

loodame parimat
8 aastat tagasi

No tõepoolest tehke mõni mõistlik otsus ja tegu ka vahete-vahel. Jätke ükskord ometi rahvale mingigi mulje mõistlikust töövõimest-palka saate ju korralikult-ei energiat ja mõttejõudu raiskama murele et mida õhtul lastele süüa anda–nagu paljudes peredes meie riigis. Ka need vanemad töötavad-kui ikka on -kus töötada. Kahju ainult et nende saadav tasu on kordi väiksem.
Mis aga puutub PARTSI-siis kui see on mees Nr.1 kes sellel ametikohal välja veaks: siis tuleb otsustada nii nagu riigile ja meie rahvale kasulikum. See vähemus aga kes ei oska ilma kooseluseaduseta elada võiks ju siis mitte koos elada. Elage eraldi nn.**koos**.