Jahimehed on Läänemaal küttinud ühe ilvese

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kütid on käimasoleva ilvesejahi hooaja kahe kuuga lasknud Eestis 18 ilvest ja küttida on jäänud veel vaid üks loom. Läänemaal on jahimehed küttinud ühe ilvese.

Ühe ilvese tohivad küttida veel Raplamaa jahimehed, teistes maakondades on ilvese küttimise limiit otsas, selgub keskkonnaameti statistikast. Ilveseid tohib Eestis küttida detsembri algusest veebruari lõpuni.

Harju-, Jõgeva-, Lääne-Viru- ja Pärnumaa jahimehed on küttinud kõigis maakondades kolm ilvest, nagu limiit ette nägi. Kaks ilvest on küttinud Ida-Viru- ja Põlvamaa jahimehed ja ühe ilvese Lääne- ja Raplamaa jahimehed. Et Raplamaal tohib küttida kaks ilvest, siis on sealsetel jahimeestel võimalus veebruari lõpuni veel üks ilves tabada.

Ülejäänud maakondade kütid tänavu ilvest küttida ei saa.

2014-2015 hooajal ei tohtinud Eestis tavakorras ilveseid küttida, kuid erandkorras kütiti Vormsi saarel kaks ilvest, neist üks täiskasvanud poeginud emasloom. Lisaks sellele viidi saarelt üks alla aastane isend Poola.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vaatleja
6 aastat tagasi

Ilvesele tuleb samuti hagu anda, neid on väga palju ja nad on metskitsed ja jänesed meie metsadest peaaegu kõik ära söönud. Keda nad siis sööma hakkavad, kui ilveste arvukus suureneb ja jänesed, kitsed otsas?

sorts
6 aastat tagasi

ilves tuleks rahule jätta.
huntidele ja karudele hagu anda
loodus nõuab