0

Venemaal levib (sea)gripiepideemia, Peterburis on surnud üle 30 inimese

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Venemaa tarbijakaitseagentuuri Rospotrebnadzori juht Anna Popova laupäeval uudistesaates „Vesti v Subbotu", et Venemaale jõudis äärmiselt ebameeldiv gripp (viirus A H1N1), mis on ohtlik, suure tüsistuste riskitasemega ja väga kiire arenguga, vahendab Delfi.

Seagripp on eriti ohtlik seetõttu, et tüsistused tekivad väga kiiresti – juba haiguse teisel ööpäeval võib tekkida viiruslik kopsupõletik ja kopsuturse.

Esimesed seagripijuhtumid sel aastal fikseeriti Venemaa lõunaregioonides ja Põhja-Kaukaasias. Eelmise nädala lõpuks oli Rostovi oblastis viirusesse H1N1 haigestunud üle 200 inimese.

Seagripp saabus Venemaale Ukrainast. 22. jaanuari seisuga oli Ukrainas surnud 72 inimest. Donbassi okupeeritud aladel oli pühapäevase seisuga surnud ligi 300 inimest.

Peterburis kuulutati gripi- ja hingamisteede ägeda viirusinfektsiooni epideemia välja, sest eelmisel nädalal uute haigestunute arv ei kahanenud ning arsti poole pöördus iga päev 11 000-12 000 inimest.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz