Ülo Kalm jätkab Rannarootsi muuseumi direktorina

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Rannarootsi muuseumi näitus (31)

Ministeerium pikendas Ülo Kalmu töölepingut. Foto Arvo Tarmula

Kultuuriministeerium otsustas sel nädalal, et Rannarootsi muuseumi direktorina jätkab Ülo Kalm.

Ministeerium kulutas konkursi muuseumile direktori leidmiseks läinud aasta lõpus. Kultuuriministeeriumi muuseuminõuniku Mirjam Rääbise sõnul oli tegemist korralise konkursiga, sest senise direktori tähtajaline tööleping lõppeb järgmise aasta mais.

Rääbise sõnul oli direktori konkursil kaks kandidaati. „Ülo Kalm on hästi hakkama saanud, mitmed projektid on pooleli ja tal on head suhted ka eestirootsi kogukonnaga,” nimetas muuseuminõunik Kalmu eelsitamise põhjusi.

Rannarootsi muuseumi direktori tööleping sõlmitakse kolmeks aastaks või muuseumi reorganiseerimiseni. Kultuuriministeerium soovib Rannarootsi muuseum sarnaselt teistele riigimuuseumitele muuta sihtasutuseks ja kavakohaselt peaks see toimuma 2017. aastal. „See aasta on veel läbirääkimiste aasta,” ütles Rääbis.

Muusueminõunik lisas, et Rannarootsi muuseumi puhul on praegu olnud kaalumisel kaks varianti: kas moodustada eraldi sihtasutus või liita Rannarootsi muuseum Haapsalu ja Läänemaa muusuemite sihtasutusega. „Kuid välistatud pole, et võib tulla ka mõni kolmas variant,” ütles Rääbis. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kübe
8 aastat tagasi

SuitsuRääbiso

See
8 aastat tagasi

Delfi Ülo Kalm, kes Maalehte kirjutab, on teine mees ja Rannarootsi muuseumi direktori nimekaim.

jk
8 aastat tagasi

Ja mis vahet,kus inimene elab?

aru ei saa
8 aastat tagasi

Delfi andmetel oli mees ju Õismäele elama kolinud…