Noarootsi jääteel sõidab päevas üle 200 auto

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

IMG_3910

Noarootsi jääteel oli hulganisti liiklejaid ka täna pärastlõunal. Foto: Arvo Tarmula

Noarootsi jäätee on osutunud sõitjatele küllaltki populaarseks. Päevas sõidab sellel üle 200 auto, kinnitas jäätee meister Raivo Õiglas.

Österby sadamas peale minevaid autosid loendav Jaanus Melv ütles, et esimestel päevadel sõitis ainuüksi Österbyst Haapsalu üle 100 auto päevas. Rekordarv oli 138. Melv lisas, et vahepeal kui veetase kerkis ja Haapsalu poolses otsas pealesõidu olukord halvenes, vähenes ka jäätee kasutajate arv. „Siis sõitis 70-80 autot päevas,” sõnas Melv.

Õiglase sõnul teevad umbes 80 protsenti liiklejaist jääteel lõbusõitu. „Sõidavad Haapsalust Noarootist, pööravad muulil ringi ja tulevad kohe tagasi,” teatas Õiglas. Pühapäeval olevat üks seltskond lätlasi tulnud Riiast kohale ainuüksi sellepärast, et sõita üks ringi jääteel.

Õiglas lisas, et võrreldes umbes 10 aasta taguse ajaga on jäätee populaarsus kõvasti kasvanud. „Autosid on rohkem,” lausus Õiglas. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments