Läänemaa riigiasutused koondasid mullu töötajaid, kärped jätkuvad sel aastal

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

lotman

Kaja Lotman peab koondama tänavu kaks alluvat. ARVO TARMULA

Läänemaa riigiasutused koondasid eelmisel aastal inimesi ja ka sel aastal ootavad ameteid töötajate kärped.

Maksuametist koondati mullu 93 inimest, neist kaks lahkusid Haapsalu kontorist, selgus sel teisipäeval riigiasutuste kohalike juhtide nõupidamisel. Keskonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni juht Kaja Lotman ütles, et ametis kaotab sel aastal töö 20 inimest. Kaks neist koondatakse Hiiu-Lääne-Saare regioonist, kellest omakorda 1 Läänemaalt.

Maanteeameti kohalikust büroost koondati mullu valdkondliku juhtimise ümberkorraldamisega kaks töötajat: Jüri Tulver ja Rüüd Kamarik.

Keskonnainspektsioonis töötab praegu Haapsalus 7 inimest, veebruarist kaheksa. Sellega on inspektsiooni kohalik büroo erandlik. Samas kasvab märkimisväärselt rohkem töökoormus. Inspektsiooni kohalik juht Tõnis Ulm ütles, et uute töökohustuste tõttu oleks juurde vaja 3,5 töökohta, saadakse aga vaid 1. "Nüüd kontrollime laeva sadamas lossimisel ja siis lossitud kalakogust veelkord ettevõttes, kuhu see töötlemiseks läks. See on suur lisakoormus. Varem jõudsime kontrollida kuni 4-5 traallaeva lossimist, nüüd peame piirduma töömahukuse tõttu 1, äärmisel juhul kahe lossimise kontrolliga," rääkis Ulm nõupidamisel.

Terviseamet koondab tänavu 8 inimest, kas keegi ka Läänemaalt, pole teada. Päästeametit ootavad samuti kärped, kui palju peab Läänemaalt inimesi koondama, pole praegu teada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Käsk või eesmärk?
8 aastat tagasi

Kui muudetakse tööd efektiivsemaks, siis on koondamine eluterve protsess. Hetkel jutt kirjutatud, et koondamine on tähtis, mitte efektiivsus.

reaalsus
8 aastat tagasi

Eks riigiametites esineb töö asemel ninanokkimist ka üksjagu, seega efektiivsus.

Ardi
8 aastat tagasi

Ega väljaspool Tallinnat polegi elu ja töökohti vaja! Hoiame riigi raha ikka tublisti kokku ja kiidame RIIGIREFORMI !

Palivere elanik
8 aastat tagasi
Reply to  Ardi

Jah, tegelikult tuleks riikliku käsukirjaga inimesed Tallinnast välja saata ja võrdselt mööda Eestit laiali jagada, siis puhkeks meie riik õitsele ja varsti oleksime rikkamad kui Norrakad.