LÄÄNE MALEVLANE: Kodutütarde poolteist päeva ja 83 kilomeetrit Mini-Ernal

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Pärast jaanipäeva kogunesid igast malevast noorkotkaste võistkonnad Kuusalu külaplatsile, et osaleda patrullvõistlusel Mini-Erna. Ainukese kodutütarde võistkonna moodustasime meie, Lääne maleva kodutütred.

Meile anti võimalus osaleda Noorte Kotkaste Mini-Ernal. Tavaliselt saadetakse sellele võistlusele Ernakese kolmanda koha võitja, aga et Järva kodutütred oma võimalusest loobusid, saime meie selle võimaluse.

Eelmisel aastal saavutas meie võistkond 3. koha ja meie auhinnaks oli Noorte Kotkaste Mini-Erna. See oli väga raske võistlus ja me katkestasime. Oleme terve aasta kandnud seda katkestust endaga kaasas. See on midagi, mille üle me uhked ei ole. Nüüd aga avanes meile teine võimalus, et midagi, mis oli pooleli jäänud, lõpetada.

Õhtut alustasime stardijärjekorra loosimise ja avarivistusega. Kella 23 paiku startisid esimesed võistkonnad. Meie startisime 27. juuni varahommikul kell 2. Rajal oli palju huvitavaid ülesandeid: paintball, veetakistused, meeskonnatöö, miiniväli, meditsiin ja motivatsioonikõne.

Kõige keerulisem rajaosa oli kiiretapp ehk lõpujooks, sest me pidime oma viimase jõu kokku võtma ja kiiresti finišisse jõudma.

Olnud rajal vaid mõni tund, tahtsime katkestada, sest algus oli olnud väga keeruline ja meil ei olnud enam isu jätkata. Arvasime, et ülejäänud rada tuleb veel raskem ja me ei pea vastu. Magasime ja sõime ning otsustasime, et jätkame ikkagi.

Kõige raskem oli teine öö ja sellele järgnenud hommik, sest olime nii emotsionaalselt kui ka füüsiliselt väga kurnatud.

Üks suurim üllatus rajal oli, et vastutegevus ratsutas hobustel. Alati tegutseb selletaolistel võistlustel vastutegevus, kelle ülesanne on võistlejaid takistada. Nad varitsevad võistlejaid teedel, kraavides, põõsastes. Meil vedas! Me ei sattunud nendega kordagi kokku, kuid teised võistlejad rääkisid, kuidas nad vastutegevuse eest ära jooksid.

Ma arvan, et kohtunike, teiste võistkondade ja omaste toetus aitas meil rajal vastu pidada ja jätkata. Rada oli iseenesest huvitav ja mälestusterohke. Rajal olles oli tähtis meeskonna omavaheline läbisaamine, liikmete tugevuste ja nõrkuste teadmine.

Mini-Ernal osales 17 võistkonda. Meie lõpetasime kümnendana, olles rajal olnud 35 tundi ja läbinud 83 km. Meie maleva noorkotkaste võistkond lõpetas kaheksandana. See oli meile suur ja eriti magus saavutus, sest olime ju eelmisel aastal katkestanud.

Karmen Lääts

kodutütar rühmast Valged Kotkad

Mini-Erna - kaheksakümmend kolm kilomeetrit, Heli Esko pilt Mini-Erna - pool rada on läbi, Maris Esko, Liivia Lints, Karmel Lääts, Karmen Murumets. Heli Esko pilt Mini-Erna, Heli Esko pilt (2) Mini-Erna, Heli Esko pilt Mini-Erna, Kert Õiglas, Kevin Mardiste, Sander Pihlak, Siim Põldma. Heli Esko pilt (3) Mini-Erna, lõpujooks, Heli Esko pilt Mini-Erna, Märt ja Kert Õiglas, Heli Esko pilt Mini-Ernal osalejad Heli Esko, Kert Õiglas, Maris Esko, Kevin Mardiste, Liivia Lints, Karmen Kadakas, Siim Põldmaa, Raigo Õiglas, Karmel Lääts, Sander Pihlak, Märt Õiglas. Foto Kaidi Sits

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments