Noarootsi abivallavanem Aivo Hirmo: valla elanike arv ei vähenenud, muret teeb ääremaastumine

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Aivo Hirmo (8)Noarootsi abivallavanem Aivo Hirmo. Foto: Arvo Tarmula

Noarootsi abivallavanem Aivo Hirmo teatas Lääne Elule, et lõppev aasta oli Noarootsi vallale edukas.

Elanike arv ei ole vähenenud, valda on elama asunud uusi noori peresid. Tulumaksu laekumine kasvas 9 protsenti, mis on võimaldanud tõsta töötajate palku. Noarootsi vald on siseministeeriumi uuringu kohaselt finantsvõimekuselt vabariigi kümne parema hulgas.

Investeeringute poolelt sai 2 km vallateid asfalt- ja kõvakatte alla, vahetasime sotsiaalmaja aknad, kultuurimaja saali paigaldasime uued lavaseadmed. Sotsiaaltöö poolelt alustas tööd koduhooldustöötaja, mis võimaldab pakkuda abivajajaile paremat teenust.

Rõõmu teeb seegi, et Pürksi mõisa juures valmis käsitöökoda, mis leiab nii kohalikelt elanikelt kui ka külalistelt agarat kasutust. Sutlepa vabaajakeskus on muutunud elanike armastatud kooskäimiskohaks. Hästi töötavad kohalikud mittetulundusühingud, kelle eestvedamisel on möödunud aastal olnud palju huviringe, koolitusi ja treeninguid.

Südamele jäi kripeldama,  et ei õnnestunud realiseerida noortele peredele mõeldud elamuehitusprojekti, sest maa-amet ei võimaldanud vallal maad välja osta. Töö lõpetas pangabuss.

Muret teeb riigi surve teenuste vähenemiseks ääremaal. Kahjuks ei õnnestunud sooja talve tõttu sel aastal avada jääteed, aga seevastu on suurenenud lootus, et kunagi saame ikkagi püsiühenduse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments