1

Nõva vallavanem Deiw Rahumägi peab tähtsaimaks sadama piirkonna detailplaneeringut, kripeldama jäi õpilaskodu laiendamine

Avatar

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Deiw Rahumägi (1)Nõva vallavanem Deiw Rahumägi. Foto: Arvo Tarmula

Nõva vallavanem Deiw Rahumägi arvates on tänavuse aasta suurim töövõit see, et sadama piirkonna detailplaneering jõudis maavanema lauale.

Kui planeering valmis, on võimalik hakata tegema ettepanekuid investoritele.

Heameelt teeb Pärtli kinnistute müük. Enne jaanipäeva osteti kõik 12 krunti kahe nädala jooksul ära: klann inimesi, kes tulevad Viimsi kandist Nõvale. Ehitus juba käib ja on lootust, et vald saab 10–15 elanikku juurde. Loodame, et kooli ja lasteaeda tuleb lapsi juurde.

Kergliiklustee saime valmis ja Rannaküla puhastusseadmed on paigaldatud. Kripeldab see, et vee hind on kõrge, sest tarbijaid on vähe, aga ehk tuleb neidki edaspidi juurde.

Samuti kripeldab kooliga seotu. Hiljemalt septembriks peaks olema selge, mis temast edasi saab. Proovisime-üritasime õpilaskodu laiendada, aga tundub, et turg siiski ei ole nii suur, kui me arvasime. Päris igaüht ei taha vastu võtta kah. Kui kool peaks tõesti kaduma, oleks see piirkonnale suur löök ja annaks tunda ka muus elus. Kes käivad krunte vaatamas, neile on argument, et lasteaed-kool on olemas.

Volikogus võiks olla rohkem koostööd. Opositsioon ei peaks käituma opositsioonina lihtsalt sellepärast, et opositsioonis olla. Väikeses kohas peaksid kõik olema ühe asja eest väljas. Kui on võimalik, siis ehitame kergliiklustee, kui on võimalik, siis arendame sadamat. Igast investorist tuleks kümne küünega kinni hoida.

Hea meel on selle üle, et valla eelarve kasvab uuel aastal 3–5 protsenti. Loodetavasti saab haldusreform teoks, ja Nõva eelarve liitununa kasvab veelgi.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
vee
vee

hind on tõesti väga kõrge-vetsus käieski mõtle,mitu raha potist alla lasin.Pesupesemisest ei räägigi.Huvitav veel,kus see ehitustegevus käib,pole küll midagi väga märgata

wpDiscuz