Ungru tee elamukvartali krundid pandi oksjonile

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Alles sügisel oli Lõokese tänava asemel männimets, nüüd paneb Haapsalu Veevärk sinna vee- ja kanalisatsioonitorusid. Aselinnapea Peeter Vikman (vasakult), linna kinnisvaraspetsialist Madis Raudsepp ja pressiesindaja Tõnu Parbus arutavad töö käiku Veevärgi meistri Viktor Siiliga. Foto: Arvo TarmulaAlles eelmisel sügisel oli Lõokese tänava asemel männimets, nüüdseks on Haapsalu Veevärk pannud sinna vee- ja kanalisatsioonitrassid. Aselinnapea Peeter Vikman (vasakult), linna kinnisvaraspetsialist Madis Raudsepp ja pressiesindaja Tõnu Parbus arutasid märtsis töö käiku Veevärgi meistri Viktor Siiliga. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnavalitsus pani üheksa Ungru tee elamukrunti müüki oksjoniportaalis Osta.ee.

Kõnealused krundid asuvad Tulbi, Lõokese ja Kuldnoka tänaval. Neist kaheksa on eramukrundid ja üks suurem ridaelamu krunt. Plaan krundid oksjonile panna sündis linnavalitsuses juba kevadel. Linnavalitsus hakkas elamukrunte ette valmistama eelmisel sügisel.  

Ungru ja Kiltsi tee vahelise elamukvartali detailplaneering kehtib juba 2006. aastast. Linnavalitsus otsustas müügiks ette valmistada vaid väikese osa 17 ha hõlmavast planeeringust. Kogu planeering näeb ette 30 eramukrunti, kolm ridaelamut ja ühe korterelamu. Üheksa krunti neist pandigi 18. detsembril osta.ee keskkonnas oksjonile, mis kestab 29. jaanuarini.

Haapsalu linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus ütles, et praeguseks on Ungru tee elamurajoonis tehtud metsa raietööd selleks, et teed saaks ehitada. Ehitatud on teetamm ja välja on ehitatud ka vee ja kanalisatsiooni trassid. Mai lõpuks veetakse elektriliinid ja sidekaablid ning tehakse tänavavalgustuse rajamise ettevalmistused. Samuti kaetakse tänav tolmuvaba kattega. Linn on arendusele kulutanud veidi üle 160 000 euro.

Kruntide alghinnad algavad 21 000 eurost ja ulatuvad 33 500 euroni. Kevadel pakkus linnavaraspetsialist Madis Raudsepp, et väiksemate kruntide alghinnaks võiks saada 10 000–15 000 eurot, kuid siis ei olnud veel täpselt teada, kui palju kruntide ettevalmistus linnale maksma läheb. „Kui oksjonil hind tõuseb, võib linn tehtud kulutused tasa teenida ja võitagi, aga peamine eesmärk on saada linna uusi elanikke,“ ütles Parbus märtsis.

Parbus selgitas, et linn on ka varem osta.ee oksjonikeskkonda edukalt kasutanud. „Osta.ee oksjonikeskkonnas on müües objekti vaatamisi kordades rohkem kui muidu. See, et midagi müüakse, jõuab selle keskkonna kaudu rohkemate inimesteni. Samuti on osta.ee keskkonnas palju lihtsam ja mugavam oksjonil osaleda. Ja üldjuhul toob see kaasa ka suurema müügihinna,“ selgitas Parbus.

Umbes poolte kruntide müügist saadav tulu on sisse arvestatud ka järgmise aasta eelarvesse.

Vaata oksjoneid siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
viira
8 aastat tagasi

Eks arvutimees on talvepuhkusel!

päkapikk
8 aastat tagasi

Olen eelkõnelejaga sama meelt, et linnal peaks olema mingigi strateegia, kuidas inimesi siia elama meelitada, olgu see siis taristuga ette valmistatud elamukrundid või mis iganes. Praegu jääb küll mulje, et ega siia eriti kedagi oodata, isegi präänikuid ei osata pakkuda, väid nööritakse seda viimastki.

küsimus
8 aastat tagasi

kodukas ilmselt ei ole pidevalt uppdeiditud.
Samas meenub valimisaegne lubadus hakata elamukrunte noortele peredele eriti soodsate tingimustega väljastama, et ikka elanikke Haapsallu juurde tuleks.

Asunik
8 aastat tagasi

Linnavalitsuse kodulehel pole maade müümise kohta silpigi !?
Ometi on kodulehel olemas rubriik “Linnavara müük ja üürimine.”
Ehk keegi linnavalitsusest vaevuks selle üles riputama.
Reklaam on see, mis töötab